Antalya'da Konyaaltı Belediyesi tarafından 23-24 Temmuz'da düzenlenecek Feslikan Yaylası Yaz Şenliği etkinlikleri kapsamında bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilecek Feslikan Yağlı Güreşleri'nde, 55'i başpehlivan olmak üzere 1000 pehlivan er meydanına çıkacak. Şenliklerde Funda Arar sahne alacak.
Konyaaltı Belediyesi tarafından 23-24 Temmuz'da Feslikan Yaylası Yaz Şenliği yapılacak. Etkinlikler kapsamında bu yıl 24'üncü Feslikan Yağlı Güreşleri gerçekleştirilecek. Aralarında Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in de yer aldığı 55'i başpehlivan olmak üzere 1000 pehlivan er meydanına çıkacak. Şenlikte 23 Temmuz'da ise Funda Arar sahne alacak.
'ATA SPORUNUN GELİŞİMİNE DESTEĞİMİZ SÜRECEK'
Etkinliklerin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yağlı güreşle Anadolu geleneğini, kültürü, ata sporunu geniş kitlelere duyurmayı hedeflediklerini dile getirdi. Pehlivanların Feslikan'da kemeri kazanma hırsıyla çayıra çıkacağından bahseden Esen, Konyaaltı Belediyesi olarak Antalya'da yağlı güreşin güçlü olmasını, Antalyalı pehlivanların çayırda başarılara imza atmasını hedeflediklerini söyledi. Esen, başarılı pehlivanların yetişmesi için alt yapıya, ata sporunun gelişmesine desteği sürdüreceklerini ifade etti.
'ALİ GÜRBÜZ KORONAVİRÜS NEDENİYLE KARANTİNADA'
Başkan Esen, başpehlivan Ali Gürbüz'ün koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle karantinada olduğunu ve güreşlere katılamayacağını belirtti. Gürbüz'e geçmiş olsun dileğini ileten Esen, başpehlivanın yakın zamanda ikinci kez baba olmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Esen, "Güreşlerde 55'i başpehlivan olmak üzere toplamda 1000 pehlivan çayıra çıkacak" dedi.
'KIRKPINAR'DAN SONRA EN ÖNEMLİ ORGANİZASYON'
Toplantıda konuşan başpehlivan Cengizhan Şimşek, çocukluk yıllarından itibaren güreştiği Feslikan'a altın kemerle katılmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ise Kırkpınar'ın ardından Feslikan'ın en iddialı çayır olduğunu dile getirdi. Feslikan Yaylası'nda çocukluğundan itibaren güreştiğini aktaran Yeşil, güreş severleri güreşlere davet etti. İsmail Balaban da ata sporuna desteğinden dolayı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'e teşekkür etti. Balaban, Feslikan'daki güreşlerin Kırkpınar'dan sonra en önemli organizasyon olduğunu, her pehlivanın centilmenlik anlayışıyla mücadele edip kazanmayı hedeflediğini dile getirdi. Toplantıda Kürşat Şevki Korkmaz, Okan Acar, Furkan Durmuş Altın da yer aldı.
 
Editör: TE Bilisim