Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güreşçisi İsmail Balaban, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu.
Ata sporunda ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı başarılarıyla adından söz ettiren ASAT Spor Kulübü'nün pehlivanları, katıldıkları turnuvalarda Türkiye'nin ve Antalya'nın gururu olmaya devam ediyor. Dünya Etnospor Konfederasyonu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ilk kez düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası'nda ASAT Spor güreşçisi İsmail Balaban, rakibi Ömer Yavuz'u yenerek 90+ kilogramda dünya şampiyonu oldu. Kahramanmaraş'ta 42 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyonada sırayla Ukraynalı, Rus, Kazak ve Azeri rakiplerini yenen Balaban, finalde de büyük bir başarı göstererek altın kemerin sahibi oldu. Şampiyonada Türkiye takım halinde 175 puan ve 5 dünya şampiyonluğu kemeriyle birinciliği elde etti.
TÜRKİYE'NİN GURURU

İsmail Balaban'a madalya ve kemerini, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı taktı. ASAT'ın dünya şampiyonu güreşçisi İsmail Balaban, ilki düzenlenen şampiyonada birinciliği kazanmanın kendisine nasip olduğunu ve çok mutlu olduğunu ifade ederek, şampiyonluğu Türkiye ve Antalya'ya armağan ettiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim