Türkiye Yelken Federasyonu tarafından  Isparta'da düzenlenen yarışmadan başarıyla dönen Kaş Yelken Kulübü'nün 4 sporcusu Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'i ziyaret etti.

Türkiye Yelken Federasyonu, Isparta Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi tarafından hafta sonu Eğirdir Gölü'nde 2'nci Eğirdir Altın Elma Optimist Yarışları düzenlendi. Kaş Yelken Kulübü ilk kez 4 sporcuyla bir yarışmaya katıldı. Yarışmalarda 8 kulüpten toplam 81 sporcu mücadele etti.

Yarışmalarda Kaş Yelken Kulübü Tan Güneç, Eren Harman, Efekan Dikici ve Mavi Nemre Nisa Çenkçi ile mücadele etti. Erkekler kategorisi optimist dalında 8 yaşındaki Tan Güneç üçüncü oldu. En küçük sporcu ödülünü ise Kaş Yelken Kulübü'nden 7 yaşındaki Mavi Nemre Nisa Cenkçi aldı.

Dört sporcu Kaş Yelken Kulübü Başkanı Turan Doyuran, antrenörleri Furkan Özkan ile birlikte kupa ve madalyalarını alarak Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'i ziyaret etti. Ziyarette Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer sporcuları kutlayıp onlara çeşitli hediyeler verdi.

Başkan Halil Kocaer, "Kaş deniz sporları ve dalış için çok güzel bir merkez. Bunu aldığınız başarı ile gösterdiniz. Çok farklı bir spor dalında Kaş'ın adını duyurdunuz. Sizleri kutluyorum. Bu sporun yapılmasını Kaş'ta sağlayan kulüp başkanı ve antrenörünüzü de kutluyorum. Bu başarılarınızın artması için gereken desteği vermek bizim görevimiz" dedi.

Kaş Yelken Kulübü Başkanı Turan Doyuran da " Çalışmalarımızı 3 yıldır sürdürüyoruz. İlk kez bir yarışmaya katıldık. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bu sporun Kaş'ta yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.


 
Editör: TE Bilisim