Antalyanın Kumluca  ilçesinde  bu yıl 17'ncisi düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali'nin finalinde yapılacak yağlı güreşlerde başpehlivana verilecek altın kemer, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teslim edildi. 

Kumluca Belediyesi adına güreşen ve 2002 yılında Kırkpınar başpehlivanı olan Hasan Tuna, bu yıl Kumluca yağlı güreşlerinde başpehlivana verilecek altın kemeri, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teslim etti.

Başkan Çetinkaya, yağlı güreşlerin iki gün süreceğini ve finalde başpehlivana altın kemer vereceklerini söyledi. Kumluca güreşlerinin Türkiye genelinde marka haline geldiğini ifade eden Hüsamettin Çetinkaya, "Yöre halkımızın güreşlere ilgisi fazla. Sezonun ilk güreşi olması dolayısıyla da güreşlerimiz pehlivanlarımız ve güreş camiasında büyük heyecan yaratıyor. Güreşlerimize Türkiye'nin ünlü pehlivanlarını davet ettik" dedi.

Kumluca güreşlerinin Kırkpınar ve diğer güreşlere de pehlivanlar için referans olduğunu belirten Çetinkaya, yıllardır Kumluca güreşlerinde kürsüye çıkan derece elde eden pehlivanların, Kırkpınar başta olmak üzere diğer güreşlerde de derece elde ettiklerini kaydetti.
Editör: TE Bilisim