15-22 NİSAN 2017 YILI KAŞ İLÇESİ TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ  KUTLAMA PROGRAMI
 
    Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası bu yılda düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde 41 inci kez Turizmin Gözbebeği Kaş ilçemizde Antalya Valimiz Sayın Münir KARALOĞLU ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın İbrahim ACAR’ın da katılacakları çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde  kutlanacaktır.

   İlçe Kaymakamımız Sayın Bilgihan BAYAR Başkanlığında; Belediye Başkanımız Sayın Halil KOCAER, Turizm Danışma Büromuz Sorumlusu Mustafa AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Faruk ATILGAN, Patara Muhtarımız Sayın Arif OTLU,  Esnaf Odası  Başkanımız Sayın Ali ÇALIŞKAN, Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ramazan SÜER, Şoförler Odası Başkanımız Sayın Mustafa DEMİRTEPE, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanımız Sayın Ramazan ÇETİN, Turizm Tanıtma Derneği Başkanımız Sayın Munise OZAN, Otelciler Birliği Başkanımız Sayın Burak ÇORUMLUOĞLU, Kaş Sualtı (KASAD) Derneği Başkanımız Yusuf Ziya ŞÜLEKOĞLU, TÜRSAB Kaş Temsilcimiz Sayın Fethi Kemal ÖZTÜRK ve Kaş Aydın Haber Gazetesi sahibi Adem AYDIN’ın katıldığı toplantıda Turizm Haftası kutlama programımız oluşturuldu. Oluşturulan Program tüm ilçemizi kapsayacak, bölgemizin kültür ve turizm potansiyelini ortaya çıkaracak ve tanıtacak, ayrıca katılımcılara hoşça zaman geçirecek ve basın ve medyada yer alacak şekilde  düzenlendi.

  Bu bağlamda 20 Nisan 2017 Perşembe günü  Saat:17:15 de Protokol Üyeleri, Öğrenciler, Turizm işletmecileri, Mahalli Halk,  İlçemizde bulunan yerli ve yabancı turistler, Halk Oyunları Ekibi, Bando ve Davul-Zurna ekibinden oluşan kortejle Migros önünden  Turizm Haftası Açılış Yürüyüşü ile başlayacak olan Turizm Haftası kutlamaları İlçemiz Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na sunulacak çelenkler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecektir.İlçemizde yaşayan yerli yabancı bir konuğumuz Kaş ile ilgili duygu ve düşüncelerini açıklayacak, Antalya Valimiz Sayın Münir KARALOĞLU,  İlçe Kaymakamımız Sayın  Bilgihan BAYAR ve Belediye Başkanımız Sayın Halil KOCAER açılış konuşmalarını yapacaklardır. Kaş  Atatürk  Ortaokulu öğrencileri ve Likyalı Yörükler Patara Ekipleri Halk Oyunları gösterisi sunacaklardır.

  El emeği göz nuru ile yapılan ürünlerin sergilendiği Yöresel El Sanatları ve Yöresel Ürünler Stantları gezilecektir. Stantlarda bölgemize özgü el sanatları, mahalli ürünler sergilenecek, sergi tüm hafta boyunca açık kalacaktır. Satın almak isteyenler sergilenen ürünlerden satın alabilir.

  Denizciler Derneğimiz tarafından turizm sezonunun başlaması nedeniyle davul zurna eşliğinde denize tekne indirilecektir.

  Turizm Haftası boyunca her yıl unutulmaya yüz tutmuş adetlerimizi canlandırmak için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bu bağlamda Yöresel Mutfağımızdan KEŞKEK dövülerek, katılımcılara ikram edilecektir.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan müzik öğretmenlerimiz ve ilçemizde yaşayan mahalli sanatçılar sahne alarak, unutulmaz bir müzik dinletisi sunacaklardır. Ayrıca Kaş Esnaf Odamız organizasyonunda ve sponsorluğunda ilçemizde yaşayan saz, cura ve sipsi sanatçıları sahne alacak ve katılımcılara unutulmaz bir müzik  ziyafeti sunacaklardır.

  21 Nisan 2017 Cuma günü Saat:08:45 de Kaş Belediye Başkanlığımız önünde ve Saat:09:15 de Kalkan Belediye Hizmet Binası önünden Kaş Belediye Başkanlığımızca sağlanan araçlarla Alternatif Turizm merkezlerimizden biri sayılan ve köy hayatı dokusuyla dikkat çeken  İslamlar Mahallesine gidilecektir. İslamlar’dan sonra saat:11:00 de Üzümlü Mahallesine geçilecek ve Üzümlü Güreş Sahasında kutlama etkinlikleri yapılacaktır. Üzümlü’den Kalkan’a geçilecek ve saat:15:00 Kalkan Mustafa KOCAKAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde buluşup, Eski Belediye Binası-Kalkan Kültürevi-Pınar Kafe güzergahı izlenerek Turizm Kortej Yürüyüşü yapılacaktır.Pınar Kafede yapılacak etkinliklerden sonra Kalkan Restorantçılar (Lokantacılar) Derneği Başkanı Sayın Mustafa AKDENİZ tarafından katılımcılara ikramlar yapılacaktır. Yapılacak etkinliklerden sonra Kalkan’dan araçlarla Kaş ilçemize geri dönülecektir.
 
  22 Nisan 2017 Cumartesi günü Geleneksel  Antik Patara Suyolu (Delikkemer) den başlayacak olan Patara yürüyüşü yapılacaktır. Sabah Saat:09:00 da Kaş Belediye Başkanlığı önünden, Saat:09:30 da Kalkan Belediye Hizmet Binası önünden Belediyemizce sağlanan araçlarla hareket edilecektir. Yürüyüş  “ Yörük Göçü” şeklinde olacak ve bu yürüyüşte develer, atlar, eşekler ve eski köy gelinlerinin giydiği zıbınlarla köy gelinleri ve Likya Yörükleri Patara ekibi yer alacaktır. Yürüyüş sırasında Patara Muhtarımız  Sayın Arif OTLU tarafından öğle yemeği ikram edilecek ve mahalli sanatçıların yer aldığı Müzik dinletisi yapılacaktır. Likya Yörükleri Patara Ekibi gösterilerini sunacaklardır. Patara meydanında bitecek olan yürüyüş sonrası katılımcılara çeşitli etkinlikler  ve müzik dinletileri sunulacaktır.Etkinliklerden sonra Patara Meydanından araçlarla Kaş İlçe Merkezine geri dönülecektir.

   Akşam saat:20:00 de İlçemiz antik tiyatrosunda Patara kazıları başkanlığı da yapmış   ve Burdur M. Akif ERSOY  Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr.  Fahri IŞIK tarafından “ Likyalılar ve Milyaslılar ” konulu konferans  verilecektir.

  2017 yılı Kaş İlçesi Turizm Haftası Kutlama etkinliklerinin hazırlanmasında, icrasında, gerçekleştirilmesinde, ulusal ve uluslararası medyada tanıtımında ve yer almasında  emeği geçen herkese teşekkür eder, 2017 yılı Turizm Haftasının ve Turizm Sezonunun tüm Kaş ilçemize, Antalyamıza ve Türkiyemize hayırlı olmasını dilerim.