Almanya'da bir hastanede görevli doktorlar Zita Gackstatter (30) ve erkek arkadaşı Lukas Schmidt (30), 6 ay izin alarak bisikletle çıktıkları tur kapsamında Antalya'nın Demre ilçesine geldi.
 
   Bisikletleri ile dünya turuna çıkan iki Alman doktor, Antalya’nın Demre İlçesi’ne geldi. Alman doktorlar, Demre’nin tarihi yerlerini gezdi. Almanya’nın Bayern Eyaleti’ne bağlı Focchheim Şehri yakınlarındaki Ebermannstad  Hastanesi’nde doktor olarak çalışan  30 yaşındaki Zita Gackstatter  ve aynı hastanede çalışan erkek arkadaşı 30 yaşındaki Lukas Schmidt hastaneden 6 ay izin alarak bisikletle dünya turuna çıktı. İki arkadaş ilk olarak Almanya’nın Münih şehrinden uçakla Umman’a uçtu. Umman’dan ilginç bisikletleri ile yola çıkan doktorlar, Dubai, İran üzerinden 6 Nisan günü Doğu Beyazıt üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye yolculuklarında Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri üzerinden Kapodokya’ya geçtiler.

Burada birkaç gün kalan iki arkadaş, Aksaray, Konya ve Karaman üzerinden Alanya’ya geçti. Alanya’dan Akdeniz sahilini takip ederek, Demre İlçesi’ne geldiler. Demre’den İzmir’e kadar sahili takip ederek Türkiye turuna devam edecekler. İzmir’den gemi ile Yunanistan’a geçecek olan Alman doktorlar, Yunanistan, Mekadonya, Arnavutluk, Hırvatistan, Slovenya ve İtalya’yı bisikletle geçerek Temmuz ayı sonunda Almanya olacaklar.

    Gezileri ile ilgili olarak bayan doktor Zita Gacstatter yaptığı konuşmada”Günde ortalam 100 kilometre yol yapıyoruz. Tek bisikletle yol  almak gezimizi kolaylaştırıyor. Şu ana kadar 6 bin kilometre yol yaptık. Temmuz sonunda 11 bin 11 bin 500 kilometre yol yapmış olacağız. Daha önce Türkiye’ye üç kez tatil için gelmiştim. Ama bu kez Anadolu’yu tanımak istedik. Amacımız farklı kültürleri, farklı insanları, farklı ülkeleri tanımak. Geceleri çadırda. Çok nadir otelde kalıyoruz. Türkiye’de birçok insan bizi evinde konuk etti. Türkiye ve Türk insanı çok mükemmel. Çok yardımsever, konuksever insanlar.  Hiç tanımadığı ,insanlara kapısın açan, evinde konuk eden başka bir ülke insanı yoktur herhalde” dedi.
 
Editör: TE Bilisim