Demre İlçesi'nde Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlamada engellilerin sunduğu gösteriler ilgiyle izlendi.
     
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, Antalya’nın Demre İlçesi’nde yapılan bir etkinlikle kutlandı. Kutlamada, engelliler yaptıkları gösterilerle engelleri aştılar.  Engelliler Haftası nedeniyle Antalya’nın Demre İlçesi’nde,  Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda bir kutlama proğramı düzenlendi. Demre’de eğitim öğretim yapan Vefa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen kutlamaya, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çoşkun, Demre Müftüsü Sabit Doğru, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Kordinatörü Veli Sertbaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Toprakçı, Vefa Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Kaban,  daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, engelli öğrenciler ve veliler katıldı.

 Kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunması ile başladı. Tören, şiirlerin okunması ile başladı. Engelli öğrenci Simay Kutlu’nun annesi Ayşe Kutlu’nun annesinin yaptığı duygusal konuşma ve Kutlu’nun “Biz engelli anneleri, çocuğumuzun bir bakışını dünyaya değişmeyiz” sözü büyük bir alkış aldı. Kutlu Engelli öğrencilerin yaptığı Atatürk ve Bayrak gösterisi çılgınca alkışlandı. Engelli öğrenciler, Çiçekçi Kız, Hayat Bayram Olsa, Ah Kalbim, Balıkçı Kız ront gösterileri yapıldı. Umut Kabalak adlı öğrencinin oynadığı Harmandalı halk oyunu alkışlandı. Tören iki engelli öğrencinin oynadığı Çekirge halk oyunu ile sona erdi.

   Törende bir konuşma yapan Demre Kaymakamı Murat Uz yaptığı konuşmada” Bugün burada engel tanımayan, engelleri sanatla aşan çocuklarımızı izledik. Eğitim verilince engellerin nasıl ortadan kalktığını gördük.  Demre, benim kaymakam olarak beşinci görev yerim. Görev yaptığım her ilçede ilk yaptığım çalışma engellilerin ve dezavantajlı vatandaşlarımızın tespiti, sorunlarının belirlenmesi. Demre’de de ilk yaptığım çalışma bu oldu. Devlet olarak görevimiz engellilerin sorunlarını çözmek. Onlara gerekli eğitimi ve yaşama sevincini vermek izim görevimiz.  Bunun yapamıyorsak, devlet olarak görevimizi yapamamışız demektir. Buradan özellikle engelli annelerine sesleniyoruz. Sorununuz varsa ve çözüme kavuşamıyorsa bana gelin” dedi.

 Kutlamanın sonunda Vefa Özel Eğitim Kurumu Müdürü Ömer Kaban, engellilerin sorunlarına gösterdiği duyarlılık nedeniyle Demre Kaymakamı Murat Uz’a bir teşekkür plaketi verdi.
 





 
Editör: TE Bilisim