Antalyanın  Demre İlçesi'nde amatör balıkçılar arasında oltayla balık tutma yarışması yapıldı.
Antalya’nın Demre İlçesi’nde, “ Zıpkın Jigging Fishing Team”   (Olta ile balık tutma takımı) üyeleri, kendi aralarında olta ile balık tutma yarışması düzenlendi. Yarışmada ilk üç dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

 Demre Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ergun Çelik’in organize ettiği balık tutma yarışmasına, Demre’deki Zıpkın Jigging Fishing Team üyesi 15 amatör balıkçı katıldı. Demre’nin Çayağzı Limanı’ndan bir tekne ile yola çıkan grup, Kekova açıklarında balık tutmaya başladı. Toplam 6 saat süren yarışmada, 6 saat içinde 3 kilo 200 grama balık tutan Alperen Söyleyen birinci, 3 kilo 50 gram balık tutan Selahattin Cingil kinci, 2 kilo 900 gram balık tutan Yusuf Şimşek üçüncü oldu. Yarışmada ilk üç dereceye girenlere, teknede düzenlenen törenle çeşitli ödüller verildi.

 Etkinlikle  olarak Zıpkın Jigging Fishing Team Demre Temsilcisi Polis Memuru Ergün Çelik yaptığı konuşmada”Grubun tüm Türkiye’de 740 üyesi var. Amacımız, üyelerimize doğayı sevdirmek. Doğa bilincini, ölçülere ve kurallara  uygun olta ile balık avlama alışkanlığı kazandırmak. Böylece sürdürülebilir bir balıkçılık bilincini vermek. Uygun balık avcılığına yönlendirmek. Bu bir başlangıç. Bundan sonra her yaştan deniz tutkunları için balık avlama etkinlikleri düzenleyeceğiz. En önemlisi bayanlara yönelik olarak bu etkinliği düzenleyeceğiz. Böylece, katılımcılara hem bir hobi kazandıracağız. Hem de temiz hava içinde spora yönelteceğiz. Burada ası amaç balık tutmak değil, balıkların düzenli ve bilinçli avlanması. Balık sevgisinin kazandırılması”  dedi.
 
Editör: TE Bilisim