Fransa'da yaşayan emekli makine mühendisi 73 yaşındaki Alain Ganther ile eşi emekli öğretmen 69 yaşındaki Lilyan Ganther, Türkiye'de tatil yapmaktan vazgeçmedi. 
   Tam 40 yıldır Türkiye’ye tatile gelen Fransız çift, Türkiye ve Türk turizmi hakkındaki  tüm  olumsuz dedikodulara rağmen karavanları ile Türkiye’ye gelmekten vazgeçmediler. 39 yıl boyunca yılda iki ay Türkiye’de kalan Fransız çift, bu yıl 3 ay Türkiye’de kalacak.

   Emekli makine mühendisi Alain Ganther (73) ve eşi emekli öğretmen Lilyan Ganther (69), tam 40 yıldır karavanları ile Türkiye’ye geliyor. 40 yılın, son 20 yılında aralıksız olarak Antalya’nın Demre İlçesi’ne geldiler. Her yıl, Demre’deki Sülüklü Plajı’nda karavanları ile beraber 2 ay tatil yapıyorlar. Türkiye hakkındaki olumsuz propogandalara kızan Ganther çifti, bu yıl 3 ay Sülüklü Plajı’nda kalmaya karar verdi. 

  Fransa’nın Lyon Şehri’nde yaşamlarını sürdüren Ganther çifti, tam bir Türkiye aşığı ve Türk dostu. Onlar için Türkiye ikinci vatan olmuş. Türkleri çok seviyorlar. Demre’deki Sülüklü Plajı, ikinci evleri.

   Lilyan- Alain Ganther çifti yaptıkları konuşmada”Bu yıl yola çıkacağımız gün İstanbul’da patlama oldu. Yakınlarımız, çocuklarımız gitmeyin diye çok yalvardı. Bizim yola çıkma kararlılığımız karşısında bizimle helalleştiler. Her yıl İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geliyoruz. Tüm olumsuz propogandaya rağmen, Türkiye bizim için hiç değişmedi. İnsanlar aynı. Yardımsever ve konuksever. Ayrıca hiçbir güvenlik endişemiz yok. Karamsarlık ve korkumuz yok. Sürekli olarak çocuklarımıza, yakınlarımız ve dostlarımıza fotoğraflar gönderiyoruz. Türkiye’de hiçbir sorun olmadığını, Türkiye’ye gelmelerinde hiçbir engel bulunmadığın anlatmaya çalışıyoruz. Bu sahillerin sessizliğine, yabancıların Türkiye’ye tatile gelmemelerine çok üzülüyoruz. Dileğimiz bu sorunlarını bir an önce sona ermesi ve Türkiye’ye turist akınının yeniden başlaması” dediler.
 
Editör: TE Bilisim