Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, bir grup sağlıklı yaşam, gençlere örnek olmak ve gelecekte Kaş’ta alternatif turizmin gelişmesine katkı sağlamak için bir araya geliyorlar. Kaşlı sporseverler, “Kaş Koş, Yüz, Bin, Koş” sloganı altında bir oluşumda bir araya geliyorlar.

   Sporu özendirmek amacıyla bir araya gelmeye başlayan gruba, turizmciler, Ufuk Güven, Eşref Deniz ve Tolga Yücel öncülük ediyor. Oluşumu, sonbaharda düzenleyecekleri bir dizi etkinlikle yaşama geçirecekler.

   Oluşuma öncülük edenlerden Kaş’taki Begonvil Turizm Yöneticisi Ufuk Güven yaptığı konuşmada”Kaş, Türkiye’deki alternatif turizmin çok önemli bir merkezi. Kaş’ta yaşayan çok sayıda insan, Türkiye’deki ve dünyadaki birçok sportif etkinliğe katılıyor. Örneğin, Antalya’da yapılan son “Rananatolia Yarı Maratonu’na”, Kaş’tan 14 kişi katıldı. Hepsi de maratonu tamamladı. Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Meis-Kaş Yüzme yarışlarına dünyanın her yerinden yüzücüler katılıyor. Kaş’ta yüzmek için, koşmak için, ata binmek için, dağ bisikleti yapmak için her türlü olanak var. Kurmaya başladığımız oluşumla, Kaş’ın bu dinamiklerini harekete geçirmek istiyoruz. Öncelikle amacımız, Kaş’ta yaşayanları spor teşvik ederek sağlıklı yaşama katkıda bulunmak. Gençlere örnek olmak. Uzun vadede, Kaş’ta bir yarı maraton, bir dağ bisikleti turu,  değişik bir yüzme maratonu düzenlenebilir. Bunları gerçekleştirebilirsek, gelecekte Kaş turizmine çok önemli katkı sağlayabiliriz” dedi.
 
  
 
Editör: TE Bilisim