1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Antalya’nın Kaş İlçesinde kutlandı. Kutlamaların Tertip Komitesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP’nin Kadın ve Gençlik örgütleri, Eğitim Sen Kaş Temsilciliği, Kaş Kadın Platformu, Kaş Çevre Platformu, Fethiye Pir Sultan Abdal Derneği, Fethiye, Finike ve Kalkandan gelen vatandaşlar 1 Mayıs kutlaması için bir araya geldi.

Saat 15.00'te Yarımada girişinde toplanmaya başlayan gruplar Kaş Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan geniş çaplı güvenlik önlemleri ile yürüyüşlerine başladılar. Hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığı yürüyüşlerine Emin Erdem meydanına kadar devam eden guruplar, burada 1 Mayıs Müzik Gurubu “Autopsie “  tarafından seslendirilen parçalar eşliğinde alana girdiler.
Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden konuşmacılar, başta ücret olmak üzere işçilerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Çevre Platformu adına Nermin Bayçin, Kaş Kadın Platformu adına Semra Yılmaz, Fethiye Pir Sultan Abdal Derneği adına Çetin Şimşek birer konuşma yaptılar.Sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş bir konuşma yaptı. Ulaş Akbaş  yaptığı konuşmasında ; ” Bu 1 Mayıs her geçen gün daha otoriter bir yönetim anlayışıyla, ülkemizi sonu belli olmayan karanlıklara sürükleyen iktidarın baskı ve dayatmalarının en büyük bir düzeyde olduğu günlerde yapılıyor. Söylemleriyle eylemleri taban, tabana zıt bir iktidar. Milli irade diyorlar, Milli iradeye saygı duymuyorlar. Demokrasi diyorlar, Demokrasiyi askıya aldılar. Muhalefete tahammülleri yok. Tartışma kültürleri yok. İstikrar gelecek dediler istikrar yok. Doğuda iç savaşa gidiyoruz. Türkiye’nin kalbi başta olmak üzere Türkiye’nin her şehrinde bombalar patlıyor. Çocuklara tecavüz edenlere sahip çıkılıyor. Ülkede tek istikrar günlük şehit haberlerinde. Her gün daha fazla yoksullaşan halkımızın ve çocuklarımızın aydınlık geleceği için, çağdaş sosyal bir hukuk devleti gibi yönetilen, özgür demokratik ve laik bir Türkiye umuduyla sizleri birlik olmaya davet ediyorum” Dedi.
Eğitim Sen Kaş Temsilcisi Hasan Ardıç ise toplantıda yaptığı konuşmasında, “ 1 Mayıs katliamının üzerinden tam otuz dokuz yıl geçti ve düzen 1 Mayıs’ı unutturmayı ve içini boşaltmayı başaramadı. Bundan sonra da başaramayacak. Adaletin olmadığı yerde zalimin ve zulümün hükmü sürmez. Güzel günler emeğimiz ile alın terimiz ile yeniden yoğrulacak.10 Ekimde ülkenin her yerinden gelen barış elçileri o hain saldırı ile Türkiye’nin başkentinde Ankara’nın tam ortasında önceden planlandığı ortaya çıkan bir saldırı ile katledildiler. Tam yüz iki insanımız, Yüz iki canımız öldürüldü. Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz.” Dedi.
Konuşmaların ardından meydanda toplanan kalabalık 1 Mayıs Müzik Gurubu “Autopsie “  tarafından seslendirilen parçalar eşliğinde halaylar çekerek eğlendiler.
 
Editör: TE Bilisim