Toros Dağları'nın batı uzantılarından Beydağları'nın bitiminde Türkiye'nin en güzel yaylalarından Gömbe, kavurucu sıcaktan kurtulmak isteyenlerin akınına uğruyor. Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı yayla, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Kaş sınırlarındaki Gömbe Yaylası, adını aldığı ovanın kıyısında yeşillikler arasına kurulmuş Türkiye'nin elma üretim merkezlerinden biri. Çayboğajı Barajı'nın suladığı ovayı çevreleyen Toros Dağları'nın batı uzantılarından Beydağları'nın devamındaki zirvesi 3 bin metreyi bulan Akdağlar'ın bağrından doğan Uçarsu Şelalesi ise bölgeye ayrı güzellik katıyor.

Bölgede yaşamış Anadolu erenlerinden Abdal Musa'nın kerameti olduğuna inanılan Uçarsu Şelalesi, kışın Muğla'nın Seydikemer İlçesi yönüne, yazın ise Gömbe Yaylası'na doğru akıyor. 60 metre yüksekten akan Uçarsu'ya gidişte yol kıyısındaki ardıç ağacı ise bölgeyi ziyaret edenler tarafından dilek ağacına dönüştürülmüş. Uçarsu'nun üstündeki krater gölü Yeşilgöl ise adını yeşil suyundan alıyor. 50 dekar büyüklüğündeki Yeşilgöl bölgedeki doğa harikalarından biri. Gömbe Yaylası'nın etrafındaki dağlar ise dünyada sedir ve ardıç ormanlarını barındırıyor.

Gömbe Yaylası'na İstanbul'dan gelen Selda Demir, "İlk kez geliyorum buraya. Doğası, yeşilliği olsun, her şeyi ile çok mükemmel bir yer. Yeşilgöl, Uçarsu görülmesi gereken mükemmel derecede güzel bir yer" dedi.

'HAVASI, SUYU, DOĞAL GÜZELLİKLERİ BİR BAŞKA'

Gömbe Yaylası'nın merkezi olan Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, "Gömbe Yaylası, Türkiye'nin en güzel yaylalarından biri. Dağlarından sular fışkırır. Havası, suyu, doğal güzellikleri ile bir başkadır. Uçarsu'yu, Yeşilgöl'ü görülmeye değer en güzel yerlerindendir. Yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşlarımızı, doğal bir ortamda, yazlarını geçirmek isterlerse Gömbe Yaylası'na bekliyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim