Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Mahallesi'nde sokak köpekleri sorununun çözümüne ilişkin toplantı yapıldı.

 Kaş Belediyesi Kalkan Hizmet Birimi Salonu'ndaki toplantıya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Akdeniz, Kalkan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (KAPSA) Başkanı Melek Toksoy, dernek üyeleri, Kalkan'da yerleşik yaşayan yabancılar ve turizmciler katıldı.

Toplantıda söz olan katılımcılar sokak köpeklerinin bölgede önemli bir sorun haline geldiği belirtirken, acil bir barınak yapılarak köpeklerin burada toplanması gerektiği kaydedildi. Yerleşik yabancılar ise köpeklerin kimseye zarar vermediğini ve sokakta özgürce geçmesi gerektiğini savundu.

Toplantıda söz alan KAPSA Başkanı Melek Toksoy, Kalkan'da sokak köpeklerinin sayısının fazla olduğunu aktarırken, Ova, Kınık, Yeşilköy ve Patara bölgesindeki sokak köpeklerinin Kalkan'a bırakıldığını öne sürdü. Barınağın çözüm olmayacağını kaydeden Melek Toksoy, "Çözüm olarak köpeklerin yılda 4- 5 kez kısırlaştırılarak sokakta gezmesinden yanayız. Kaş Belediyesi ile koordineli olarak çalışıyoruz. Kalkan'da yeni bir hayvan barınağı yapılması yerine mevcut Kaş Belediyesi Köpek Barınağı iyileştirilmeli. Köpekler burada sahiplenilmeli. Şehrin içinde yapılacak yeni bir barınak, yeni sorunlar getirir. Biz Kalkan'daki sokak köpeklerini fotoğraflayıp, yeni sahipler bulmaya çalışıyoruz. Sorunu hep birlikte çözeceğiz" diye konuştu.

 Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de "Burada bir sorun var. Bu sorunu çözeceğiz. Kaş Belediyesi Köpek Barınağı yakınındaki mezbaha yakında kalkacak. Barınak genişletilecek. Kalkan'daki sokak köpekleri buraya alınacak. Sokakta köpeği olanlar da köpeklerine sahip çıkacak. Sahipsiz köpekleri de biz toplayıp bakacağız. Kısırlaştırma sayısını artıracağız. Bu konuda kısa ve uzun vadede ne yapabileceğimizi, KAPSA ile yeni bir toplantı yaparak masaya yatıracağız" dedi.
Editör: TE Bilisim