Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi Haziran Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Halil Kocaer Başkanlık etti.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Kocaer şunları söyledi; 

“Terörle mücadele devam diyor. Vatan uğruna terörle mücadelesini sürdürürken Şehit olan güvenlik güçleri personelimize Allahtan Rahmet diliyorum, yaralılarımıza gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisinin Olağan Üstü Kongresi yapıldı. Yeni Genel Başkanımız Binali Yıldırım Genel Başkan dolayısı ile Başbakan olarak göreve başladı. Bakanlar kurulu teşkil etti ve Meclisimizden güven oyu almak suretiyle göreve başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 65’inci Hükümeti görevinin başında. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

3, 4, 5 Haziran günlerinde 19’uncu Uluslararası Likya-Kaş Festivalini burada icra edeceğiz. Cuma günü Saat 17,00’de Migros kavşağından başlayarak Festival yürüyüşü ile Meydana ulaşıp burada açılışımızı yapacağız. İlk gün Kitap sergileri, Resim sergileri ve Belediye çay Bahçesi’nin açılış programlarını yapacağız. Diğer etkinliklerimiz, programlarımız duyurusunu yaptığımız gibi devam edecek.3’üncü günde Meis’den Kaş’a yaklaşık 300 yüzücünün katılacağı yüzme yarışı yapılacak.

 Festivalin ardından Ramazan Ayı başlıyor. İlk teravih namazımızı kılacağız ve orucumuzu tutacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazanları mübarek olsun. Kaş Belediyesi olarak Kaş yat limanının kiralamasını yaptık. Limanın giriş çıkışında kontrol noktası oluşturduk . Giriş ve çıkışlarda ücret alınacak. Kalkan da çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Limandaki büfemiz bitmek üzere burada hizmet verilmeye başlanacak. Ovadaki işyerlerimizin ihalesi yapılacak.

Gömbede çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kanalizasyon, elektrik ve su isale hattı çalışmaları devam ediyor. Panayır yeri ve 600 ila 1000 kişilik bir Düğün Salonu ve İşyerleri olacak şekilde plan çalışması devam ediyor. Su hattının bir an önce bitmesi için hem müteahhit ile görüştük hem de, yedi yeni arkadaşlarımızı işe aldık. Ramazan ayında tüm çalışmaları tamamlayacağız. Gömbede 400 metre boru talebimiz oldu. Zarar gören tüm hatlar yenilenecek ve Büyük Şehir Belediyemize gelin asfaltı yapın diyeceğiz “

Başkan Kocaer’in konuşmasının ardından toplantının gündemini oluşturan maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemin İkinci maddesi olan  İmar ve şehircilik müdürlüğünün 25,05,2016 tarih ve E – 4263 sayılı yazısına konu Kalkan mahallesi Taşbaşı sokakta trafo bina yerinin kullanım hakkının Tedaş Genel Müdürlüğüne verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 Gündemde Üçüncü madde olarak görüşülen Kaş limanı işgaliye ücreti olarak ,Otomobiller için  0-15 dakika arası ücretsiz, 15 dakika- 1 saat arası 3.00 TL, Bir saatten sonra saat başı 1.00TL ücret alınması, Aylık Abonelerden 150.00 TL işgaliye ücreti alınması, Otobüsler için  0-15 dakika arası ücretsiz, 15 dakika- 1 saat arası 6.00 TL, Bir saatten sonra saat başı 1.50TL ücret alınması , Aylık Abonelerden 200.00 TL işgaliye ücreti alınması oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Gündemde Dördüncü  madde olarak görüşülen Kaş Ahatlı mahallesi sanayi  yeri 1/1000 uygulama imar planı görüşülerek komisyona havale edildi.
Gündemin son maddesi Özel çevre koruma bölgesi alanı içerisinde kalan yerler ile ilgili bakanlıklar ve taşra kuruluşlarında belediyemizle ilgili işlemlerde protokol ve sözleşme yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı olarak yapılan görüşmede, Gömbe ile ilgili olarak Tedaşın iki mevkide talep ettiği alanların tahsisi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temennilerin görüşülmesi  ile haziran meclis toplantısı  sona erdi.





 
Editör: TE Bilisim