Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Halil Kocaer’in Başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi’nin üyeleri katıldı.
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer toplantının açılışında yaptığı konuşmada
 
“ Dün 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramıydı. Ülkemizde en iyi şekilde kutlandı. İşçilerimiz Bayramlarını çeşitli illerde Çeşitli sendikalar kutlamalar yaptılar. Olaysız en iyi şekilde işçiye yakışır şekilde kutlamalar yapıldı. Bu bayramın işçilerimize kazasız belasız ve hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bundan sonrasında da ülke genelinde emekleri ile hizmet ettikleri bu ülkede kendilerine yakışır bir şekilde bayramlarını kutlamaları en halisane temennimizdir. Terör olayları ülkemizde vatandaşlarımızı din, dil, mezhep gözetmeksizin milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak için gayret sarf etmektedir. Başarılı olamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edecektir. Şehitlerimize Allahtan Rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz “ dedi.
 
Meclis toplantısında daha sonra gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.
 
Meclis gündeminde 2. Maddede yer alan 2015 yılı mali yılı kesin hesabı görüşüldü. CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Nazif Karacan Belediyenin devreden tahsil edilmemiş15 Milyon 322 bin 477 liralık çok ciddi bir alacağının olduğunu, bütçede kaynak oluşturmaya çalışırken belediye alacaklarının tahsil edilmemiş olmasının, belediye gelirleri için dezavantaj olduğunu belirterek, gerekenin yapılmasını talep etti. Görüşmelerden sonra yapılan oylama ile hesaplar oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Gündemin 7. Maddesinin görüşülmesi öne alınarak meclis üyelerinin görüşlerine sunuldu. Görüşmeler sonucunda GES projelerinin onayı için alınacak M2 birim fiyatının 3.00 TL olması oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Gündemin 3. Maddesinde yer alan Akörü Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarla vasıflı parseller üzerinde GES Santrali kurmak üzere hazırlatılmış olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili imar komisyonunun uygunluk raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Gündemin 4. Maddesinde yer alan Mülkiyeti Belediyeye ait Kalkan Mahallesi Şehitler Caddesi No 44 adresindeki 180 m2’lik binanın Kur’an Kursu olarak Kaş Müftülüğüne 10 yıllığına tahsisi oy çokluğu ile kabul edildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Gündemin 5. Maddesinde yer alan Kaş Kaymakamlığı SYDY, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan Çocuk Kitap Şenliği ile ilgili protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Halil Kocaer’e yetki verilmesi hususu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Gündem dışı 8. madde olarak görüşülen Göç İdaresine talebi üzerine Belediye Halk Çarşısındaki Belediyeye ait iki adet işyerinin beş yıl süre ile ve 1.000 lira aylık kira ile verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Eriş Beypınarı bölgesinde boru değişimi çalışmalarının yapıldığını, ancak  çalışma yapılan bölgedeki yolların durumunun çok kötü olduğunu dile getirerek , çalışmaların önce trafiğin yoğun olduğu bölgeden başlatılarak tamamlanmasının daha uygun olacağını ifade etti. Belediye Başkanı Halil Kocaer ise  Gömbede  kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini , su çalışmalarının önümüzdeki günlerde biteceğini, ihalesi yapılan yer altı elektrik çalışmalarının başlayacağını , Haziran ayında tüm çalışmaların tamamlanacağını söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim