Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yapılması planlanan Batı Antalya Havaalanı Bölgesi’ne bir yürüyüş düzenlendi. Havaalanının yapılması planlanan Kaş’a bağlı Pınarbaşı Mahallesi Muhtarlığı ve Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe, Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Tevfik Muslu, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan ve Kaş’taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 250 kişi katıldı.

   Yürüyüşe katılanlar, Pınarbaşı Mahallesi Güllüce Mevkii’ndeki Yörüklerin kışladığı alanda toplandılar. Ardından yürüyüş başladı. Yürüyüşçüler, Batı Antalya Havaalanı’nın yapılması planlanan bölgeye geldiler. Buradaki 1. derecede sit alanı olan tarihi kalıntılar, katılımcılara gösterildi. Endemik bazı bitkiler ve meşe ağaçları tanıtıldı. Bölgeye niçin havaalanı yapılmaması gerektiği anlatıldı. Ardından ara ara verilen molalarla, üç saat ve yaklaşık 10 kilometre süren yürüyüş sonrası, katılımcılar Pınarbaşı Mahallesi Meydanı’na geldiler. Burada yürüyüşçülere, Pınarbaşı Muhtarlığı tarafından, Pınarbaşlı kadınların pişirdiği katmer ikram edildi. Meydanda bir konuşma yapan Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Tevfik Muslu yaptığı konuşmada”Biz bu toprakları, bu doğayı terk etmek istemiyoruz. Bu bölgede havaalanı istemiyoruz. Bunun gerekçeleri gayet açık. Topraklarımızı vermeyeceğiz. Bize verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum. Havaalanı isteniyorsa başka bir yere yapılabilir. Ama bu tarihin, doğanın içinde değil” dedi.

   Daha sonra, Kaş Turizm Derneği tarafından, bölgeye yapılması planlanan Batı Antalya Havaalanı’na niçin karşı olduklarının açıklayan broşürler dağıtıldı.
   Yürüyüşe katılanlar, Pınarbaşlılar’la sohbet ettiler. Kendilerine destek olacaklarını belirttiler.
  
 
Editör: TE Bilisim