Antalya'nın Kaş İlçesi'ne turizmcilerin daveti üzerine gelen Lübnanlı tur operatörü temsilcilerine ilçenin tanıtımı yapıldı.Turizmde, Rusya ile yaşanan krizi aşmak amacıyla yeni Pazar arayışlarını sürdüren Kaşlı turizmciler bu kez de Lübnanlı tur operatörlerini Kaş’a davet ederek ağırlıyorlar. Merkezi Kaş’a bağlı Kalkan’da bulanan Aykan Grup, Lübnanlı 21 tur operatörünü Kalkan’a getirdi.
  
Aykan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Uzun’un daveti ile, 21 Lübnanlı tur operatörü Kaş’a bağlı Kalkan Mahallesi’ne geldi. Kalkan’a gelen Lübnanlı tur operatörlerine bir yemek düzenlendi. Yemeğe, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Aykan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Uzun, grup yöneticileri ve Lübnanlı tur operatörleri katıldı.
    
Yemekte bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı konuşmada”Türkiye ve Lübnan ayrı birer devlettir. Ama iki devletin tarihten gelen bir birlikteliği, dostluğu ve kardeşliği vardır. Bu buluşmamız, Türkiye turizmi için, özellikle de Kaş ve Kalkan için bir milat olsun. Bölge olarak bu buluşma ile, Lübnan ile her alanda ilişki kurmak ve geliştirmek istiyoruz. Kaş ve Kalkan, dünyaca ünlü turizm merkezleridir. Bu bölgede, Lübnanlı kardeşlerimizi ağırlamak istiyoruz. Bu akşam ki birliktelik de bunun başlangıcı olsun. Kardeşliğimiz, dostluğumuz pekişsin” dedi.
 
 AYKAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Uzun, Lübnanlı tur operatörlerinin gezisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise yaptığı konuşmada”Grup olarak turizmde yaşanan krizi aşmanın yollarını arıyoruz. Krizde beklemenin yerine çözüm yolları arıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları’nın desteği ile, Körfez ülkelerinden tur operatörlerini davet ederek bölgeyi tanıtıyoruz. Yeni pazarlar arıyoruz. Daha önce Suudi Arabistanlı ve Kuveytli tur operatörlerini ağırladık.  Ardından İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde tur operatörlerini ağırlayacağız. Bu çalışma sonrası,  bu ülkelerden çok sayıda turistin bölgemize gelmesini bekliyoruz. Bu çalışmanın,  bölge turizminde krizin aşılmasına katkı sağlayacağını inanıyoruz” dedi.

 Lübnanlı tur operatörleri, dört gün bölgede kalacak. Kaş, Kalkan, Kekova, Patara Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Saklıkent ve Muğla’nın Fethiye İlçesi’ni gezecekler.





 
 
Editör: TE Bilisim