Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, Kaputaş Plajı ve İnce Boğaz Plajı ile ilgili açtıkları davalarla ilgili, "Biz 'belediye bir şey yapmasın' demedik. 'Belediye bir hizmet yaparken doğal yapı bozulmasın, zeytinler ve maki ağaçları kesilmesin, doğal yapı korunarak, doğal malzeme kullanarak yapılsın' dedik. Kaş'ın doğal yapısı korunsun istedik" dedi.

Antalya’nın Kaş ilçesinde Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna karşı açılan dava ile ilgili olarak Bilirkişi Heyeti Kaş’a gelerek incelemelerde bulundular.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan ve Dernek Yöneticileri bilirkişi incelemeleri sonrası gelişmelere ilişkin üyelerine ve kamuoyuna yaptıkları bilgilendirmede şunları söylediler, “ Açtığımız dava ile ilgili bilirkişi heyeti Kaş’a gelerek inceleme yaptılar. Dernek olarak ve davacı vatandaşlar ile beraber oradaydık. Başından itibaren bizim Avukatımız oradaydı. Karşı taraf Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluydu. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına itiraz edilmişti. Hem İnce Boğaz mesire yeri, hem de Kaputaştaki uygulamalar ile ilgili. Kaş Belediyesi buna sonradan dâhil oldu. Çünkü bu uygulamaları kendisi yaptığı için. Biz hâlbuki Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na karşı açmıştık davayı. Bilirkişiler İnce Boğaz mesire yerinde inceleme yaptılar. Biz başından beri burada doğal yapı korunsun istiyorduk. Betonlaşma olmasın istiyorduk. Doğal malzemeler kullanılsın, zeytinliklere, makiliklere zarar verilmesin istiyorduk. Tabii ki, vatandaş plajı kullanabilir. Doğal şekilde veya Belediye yeni bir plaj açabilir. Hiçbir zaman Belediye hiçbir şey yapamaz demedik. Ancak yapılan uygulama çok yanlıştı. Birçok şeyin izni zaten bizim başvurularımızdan, dilekçelerden sonra onayları alınmıştı. Bir kez daha gördük ki, çok çirkin şekilde proje uygulanmış. Burası için son anda onayları alınmış. Bilirkişilerin Kaputaştaki keşfinde Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun Avukatı da uygulamanın yanlış olduğu hususunda görüş beyan etti. Mesire yeri olarak verilen izinin dışına çıkılmıştır denilmektedir. Kaputaş plajı ve Belediye’nin yaptığı yeni plaj İnce Boğazdaki yerlere ilişkin açılan dava tabiat varlıklarını koruma kuruluna karşı açılan bir dava. Belediyeye karşı değil. Çünkü buraya izin verilmiş. İzin verildiği için hem dernek, hem de vatandaş olarak koruma kurulunun kararının iptali için dava açtık. Bu nedenle bilirkişiler geldiler ve inceleme yaptılar. Daha önceki bilirkişi incelemesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce onanan 1/25.000 Ölçekli Kaş Çevre Düzeni Planına karşı açılan dava ile ilgiliydi. Bu iki davada şunu gösteriyor. Hep beraber birlik olunursa. Sonuç alınabilir”dedi
 
 
Editör: TE Bilisim