Antalya’nın  Kaş İlçesi Ova Mahallesinde Asker uğurlama töreni düzenlendi. 96/2 Tertip Asker adayları Asker ocağına güle oynaya ve gururla uğurlandı.
Ova Esnafları ve İş Adamı Ümit Sekman’ın katkıları ile hazırlanan törende duygu dolu anlar yaşandı. Geceye Asker adaylarının Anneleri, Babaları, Arkadaşları başta olmak üzere yöredeki tüm vatandaşlar katıldılar.

MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kaş Belediye Meclis Üyesi Hasan Nusret Baysal , İşadamı Recep Erdoğan, ile
CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.
 
MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz törende bir konuşma yaptı. Yılmaz konuşmasında ; “ Burada Asker adaylarımızın arasında bulunmaktan onur duyuyoruz.Yıllardır uğurlama ovada yapılıyor.Her sene daha da güzelleşerek devam ediyor.Gençlerimizi bugünlere getiren ana ve babalarından Allah razı olsun diyorum.Askerlik görevine gidecek gençlerimizin hepsi bizin için Türk Bayrağıdır.Hepsi bizim için kutsaldır.Sağ salim memleketlerine geri dönsünler ”
CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “ Yiğit Asker adayı Mehmetçikler dünyada hiçbir millet yoktur ki, Askerini davulla zurnayla türkülerle uğurlasın, askere vatan görevine yollasın. Çünkü bizim için Askerlik görevi şereftir onurdur. Çünkü bizler için vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak namustur.Unutmamalıyız ki, bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı , emanet ettiği bu güzel vatanı korumak için kollamak için vatan görevi yapmakla yükümlüyüz. Vatan görevine güle güle gidin, güle güle gelin “
Konuşmaların ardından asker adayları tek tek sahneye gelerek Türk Bayrağını öptüler. Askere uğurlanacak Mehmetçik adayları kendileri için hazırlanan pastayı kestiler. Ardından asker türküleri eşliğinde halaylar çeken Asker adaylarının coşkusuna MHP Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz ile CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş’ta sahneye çıkarak eşlik ettiler.
 
 
Editör: TE Bilisim