Antalya’nın Kaş İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Resmi Kutlama Töreni Cumhuriyet Meydanın da gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Vekili Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Şafak Seven, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Duman, Emniyet Müdürü Murat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Daire amirleri, Siyasi Partiler ve Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri Çelenginin Sunumu ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Murat Erdoğan günün anlam ve önemini belirten konuşmasın da şunları söyledi; “  Bu gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 97’inci yıl dönümüdür. Kurtuluş savaşında fedakârca mücadele eden milletimizin taşıdığı asil ve onurlu duygular ile sizleri selamlıyorum. Sevgili gençler, Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içerisinde büyük özveriler ile kurulan vatanımız sizlere emanettir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak yarınlarımızın teminatı sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü içinde tüm engelleri aşacak geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz”

Törenler Kaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından şiir okunması, Kaş çok programlı Anadolu lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ ün Gençliğe Hitabesinin okunması, Kaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından Gençliğin Ataya cevabı adlı metnin okunması, Kaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından şiir okunması, Kaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından 19 Mayıs adlı metnin okunması, İsmet Köroğlu Lisesi Öğrencilerinin Halk Oyunu Gösterisi, Atatürk İlköğretim Müzik Öğretmeni tarafından Marş Söylenmesi ve İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi tarafından şiir okunması ile devam etti.

Hafta içerisinde yapılan müsabakalarda dereceye giren okullara İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Vekili Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Şafak Seven, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Duman, Emniyet Müdürü Murat Şahin, tarafından kupa ve madalyalarının verilmesinin ardından, Akut tarafından düzenlenen etkinliklere katılanların İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar tarafından kutlanması ile sona erdi.
 








 
 

 
 
 
Editör: TE Bilisim