Antalya’nın Kaş İlçesinde Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları etkinlikleri kapsamında bir konferans gerçekleştirildi. Kaş İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen konferans Çerçiler Fevzi Gürsoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet “ Gelin Birlik Olalım” konulu konferansı Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci verdi. Programa Kaş İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz ve Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumları Yönetici ve çalışanları ile vatandaşlar katıldılar.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Kutlu Doğum Gecesi ProgramI Kaş İlçesi Merkez Cami imamı Mecid Sağlam tarafından Kuran’ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz yaptı. İlçe Müftüsü Yavuz yaptığı konuşmada” İslam dünyası tarihinin en zorlu süreçlerinden geçmektedir. Ümmetin ocağına ateşler düşmüş, fitne ve tefrika ateşi İslam coğrafyasını sarmıştır. Çatışma, terör, şiddet, vahşet kol gezmekte, camiler, tarihi mekânlar, kültür ve medeniyet tahrip edilmektedir. Masum canlar heder olmakta, Müslüman kanı akmakta, Müslümanların izzet ve onuru hiç olmadığı kadar ayaklar altına alınmaktadır. Müslümanlar birbirlerinin izzet ve şerefini kendi elleri ile yok etmektedirler. Milyonlarca insan evinden yurdundan olmuş, yaşanan kargaşa ortamı tüm dünyada Müslüman algısını tahrip etmiştir. İşte bugün Tevhid inancının ışığında birlik ve beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Enbiya suresi doksan ikinci Ayeti Kerimede Yüce Rabbimiz Mealen , “İşte bu sizin ümmetiniz tek bir ümmetti, bende sizin Rabbinizim öyleyse bana kulluk edin “ buyurarak Tevhid’i, Vahdet’i ve birlik ve beraberliği emretmiştir. Gün kardeşlik günüdür. Gün sevgi, dayanışma günüdür. Gün birlikte yaşama, paylaşma, ortak değerlere sahip olma ve ortak ideallere yönelme günüdür. Gün Tevhid sancağı altında toplanma, Allahın dini yolunda her türlü dünyevi menfaatten vaaz geçme günüdür. Gün İslam dünyasında yaşanan acıları ortak acı, yaşanan dersleri ortak ders ve duaları ortak kılma günüdür “ dedi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise yaptığı konuşmasında“ Peygamberimiz Anne karnında altı aylık iken, Annesine gördüğü rüya ile dünyaya şerefli bir evlat getireceği ve onunla âlemin kurtulacağı, âlemin huzura kavuşacağı, insanların adaleti bulacağı müjdelenmiş. İnsanlığı kurtarmak üzere peygamberimiz dünyaya gelmiştir. Doğumuyla cahiliye dönemi vahşeti ve zulmü ortadan kalkmıştır. Bu gün fitne ateşi ile Müslüman birbirini yakmaktadır. İslam âlemi kan ağlamaktadır. Zulüm İslam âlemi içerisinde. Yokluk İslam âlemi içerisinde. Denizde boğulan Müslüman. Onu boğulmak için dışarıya gönderen yine Müslüman. Peki dinimizde inancımızda zulüm var mı? Öldürmek var mı? Müslüman’ın Müslüman’a yardım etmekten başka görevi nedir? “ dedi.

Kaş İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar ise toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “ Müslüman dünyası kan ağlıyor. Bu durumda bizlerin üzerine düşen nedir? Müslüman gibi yaşamak  lazım. Bir ramazan ayında bir radyo programında dinlediğim konuşmacı şöyle demişti; “ Ne olur bir ay Müslüman gibi olalım. Namazlar namaz gibi değil, oruçlar oruç gibi değil ” Gelin tanış olalım, işi kolay tutalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. İnsan ölümü ne kadar çok hatırlarsa, kulluğunu ve acizliğini de o kadar çok hatırlıyor. Bu dünyada öncelikle kendimizle barışık olacağız, kardeşlik duygularımızı geliştireceğiz, seveceğiz, sevileceğiz ve bunun üzerine dünya yaşantısı kurgulayacağız.”dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet “ Gelin Birlik Olalım” konulu konferanstaki sunumunda yaptığı konuşmasında, “ İnsan nedir? Her doğan çocuk insan olarak doğar, ancak hepsi insan olarak yaşayamaz ve ölemez. Önemli olan insan olarak ölmektir. Anne ve babasından insan olarak doğuyor, sonrasında insanlıktan çıkıyor. İnsan kimdir? İnsanların en mükemmeli, en şereflisi örnek İnsan Hazreti Peygamberdir. Yüce Allah o sizin için örnektir diyor. Hazreti Peygambere ne kadar benziyorsak, o kadar insanız.” Dedi.
Program sonunda Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar Prof. Dr. Lütfullah Cebeci’ye teşekkür ederek, bir buket çiçek verdi. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise konuk konuşmacıya plaket takdim etti.
 
 
 
Editör: TE Bilisim