Antalya’nın Kaş İlçesinden Şubat ayında kutsal topraklara umre ziyaretine giden kafilede yer alan vatandaşlar Belediye Toplantı Salonunda Kaş Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldiler.
Toplantı Müftülük İmam Hatibi Muhittin Tüzer’in Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.
Kaş Müftüsü Fethullah Yavuz toplantı da yaptığı konuşmasında şunları söyledi;  “ Yolculukların en güzeli Allah’ın evine yapılan yolculuk, Kâbe i muazzamaya, Mekke’ye, Medine’ye yapılan yolculuk, en güzel, en bereketli, en faziletli yolculuktur. Sizlerde bu yolculuğu yaparak bu şerefe nail oldunuz. Umre göreviyle, Umre vecibesi ile Kutsal beldelere mübarek topraklara giderek bu yolculuğa katılanlar kervanına dâhil oldunuz. Sizleri tebrik ediyorum. Bu güzel hatıraları, anmak yeniden paylaşmak için bir araya geldiniz. Her zaman birlik beraberliği, dayanışmayı, kaynaşmayı, bir arada olmayı önemsiyoruz. Sizden sonrada Kınık’tan 40 kişilik bir kafile Miraç Kandili Umresi yapmak üzere şu anda kutsal topraklarda bulunuyorlar. İlçemizden her sene artan sayıda umre ziyareti yapan kişilerin sayısının artması bizleri sevindiriyor. Rabbimiz bize mal, mülk,  para, zenginlik veriyor ve bunun nimetini eda etmemizi bizden istiyor. Bu nimetleri eda etmenin yolları da verdiği nimetleri Allah yolunda kullanmak. Umre ibadeti de böyledir. Ne mutlu sizlere. Allah’ın sizlere verdiği imkânı Umre yolunda harcamış oldunuz ”dedi.
Umreye giden kafilede yer alan Abdullah Zorlu ve İbrahim Nişancı Umre ziyaretlerini anlatırken gidip görmeden, bu güzelliği yaşamadan tarif etmenin imkânsız olduğunu ve her şeyin mükemmel olduğu bir yerde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek; “ Allah herkese Umreyi ve Hac Farizasını gerçekleştirmeyi nasip etsin “ dediler.
 
 
Editör: TE Bilisim