Kaş'a 2 km uzaklıktaki Meis Adasıda dahil olmak üzere 10 Yunan Adasına vizesiz tatile gidilebilecek. Yunan Adalarında tatil sudan ucuz.

   Türk vatandaşları artık aralarında Kaş'a 2 km uzaklıkta Yunan Meis adalarınında bulunduğu 10 Yunan adasına vize almadan gidilebilecek. 1 haftalık tatilin 60 Euro yani 2 bin Türk lirasına denk geliyor.

   Antalya'nın Kaş İlçesine 1,3 deniz mili yani yaklaşık olarak 2 kilometre uzakta olan Meis adasına Türk vatandaşları yanına sadece kimliği ve pasaportunu alarak gidebilecek. Yunanistan hükümetinin aldığı karar sonrası 2 Nisan 2024 tarihi itibariyle Türk vatandaşlarının aralarında Meisin’de bulunduğu toplamda 10 Yunan adasına vizesiz seyahat edebilecek. 1 haftalık tatile yaklaşık olarak 2 bin lira ödeyecek.

1 HAFTA TATİL 2 BİN LİRA

Türkiye’nin hemen yanı başına bulunan adalara gitmesini sağlayacak vize uygulaması 2 Nisan 2024 bugün itibariyle başladı. 10 Yunan adasını kapsayacak vize uygulaması ile Türk vatandaşları 60 Euro yani yaklaşık olarak 2 bin TL ödeyerek Yunan adalarında 1 hafta boyunca tatil yapabilecek. Normalinde adalara girebilmek için Schengen vizesi alması gereken Türk vatandaşları Yunan hükümetini aldığı karar sorası vizeye ihtiyaç duymayacak. Türk vatandaşları, sadece kimlik ve pasaportları ile gidip, girişte parmak izi kontrolünden geçmesi yeterli olacak.

SCHENGEN VİZESİ NEDİR?

Avrupa Serbest Ticaret Birliği ve Avrupa Birliğini içeren bölgelere deniyor. Bu sayede Schengen antlaşmasına üye olan ülkelerin vatandaşları vizeye ihtiyaç duymadan sadece kimlik ve pasaportları ile bu ülkelere seyahat edebiliyorlar. Fakat üye olmayan ülkelerin ise vize alması gerekiyor. Bu vizeye de Schengen vizesi denir. Schengen vizesi ile gidebilecek toplamda 26 ülke vardır. Bu ülkeler; Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn. Ancak bu ülkelerin haricinde Avrupa Birliği’ne üye olmadıkları halde Schengen bölgesinde bulunmayan ülkeler de mevcut: İrlanda, Birleşik Krallık, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs. Normal şartlarda Yunanistan’ında bu ülkede yer almasından dolayı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması gerekiyordu Yunanistan hükümetinin aldığı karar sonrası buna gerek kalmadığı için Türk vatandaşları özgür bir biçimde Yunan adalarına gidip 6 Euro’ya 1 hafta boyunca tatil yapabilecek.

HANGİ ADALARA GİDİLEBİLECEK?

Türk vatandaşlarının 60 Euro vererek 1 haftalık tatil yapabilecekleri adalar şunlar; Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis olarak açıklandı. Bazı küçük adalarda kapıdan vize uygulamasının Haziran ayında başlatılması planlanıyor.

ANTALYA DİBİNDEKİ MEİS ADASINA GİDEBİLECEK

Türkiye'nin Kaş İlçesi güney kıyılarından sadece 2 kilometre uzakta olup, Rodos ve Antalya'nın tam ortasında yer alan bu ada, tarih boyunca pek çok ad ile anılmıştır. Kastellorizo yada Kızılhisar, Megisti gibi isimlerle tanınan Meis Adası, On iki Adalar grubunun en küçük adasıdır. Oscar ödüllü "Mediterraneo" filmine ev sahipliği yaptıktan sonra popilerliği daha da artan Meis deyim yerindeyse burnumuzun hemen dibinde Kaş İlçesinin 2 kilometre uzaklıktadır.Meis ise sadece Türklerin kullandığı bir isim. Adanın sadece Kaş'a bakan kuzey kısmında yerleşim bulunuyor.

KAŞ CUMHURİYET MEYDANI İŞGAL ALTINDA KAŞ CUMHURİYET MEYDANI İŞGAL ALTINDA

   Adanın şuan ki resmi adı olan Megisti (Μεγίστη), “ En büyük” anlamına gelmektedir. Antalya’nın Kaş ilçesinde Antalya’ya 1.3 deniz mili yani yaklaşık olarak 2 kilometre uzakta olan Meis adasına artık Türk vatandaşları vizesiz bir şekilde seyahat edebilecek. Antalya’nın Kaş İlçesinin 2 km uzaklıkta olan Meis adasına önceden vizesiz gidilmesi yasaktı. Fakat yeni alınan kararla beraber Kaş İlçesinden karadan bakınca bile görünecek mesafede olan bu Meis adasında 1 haftalık tatil 2 bin Türk lirası yani Meis adasında 1 hafta boyunca 2 bin Türk lirasına kalınabilecek. Pasaport ve kimliklerle birlikte Yunan adası girişindeki kontrolden geçmek için yeterli.

Editör: ADEM AYDIN