İki ülke arasındaki en güzel yarış: Megisti Kaş Swim Race

    Meis’ten Kaş’a ‘Caretta’larla baş başa

Akdeniz’in en güzel yerlerinden Kaş, yüzme yarışlarının Formula 1’i Megisti-Kaş Swim Race’e ev sahipliği yapıyor. 20 ülkeden 175 sporcunun katılacağı organizasyon, iki kıta arasında düzenlenen dünyadaki tek yüzme yarışı. Büyük heyecan 30 Haziran Pazar saat 08.30’da Meis Adası’ndan start alacak.

Dünyadaki yüzme yarışları arasında önemli bir yere sahip olan Megisti-Kaş Yüzme Yarışı öncesinde Radisson Blu Hotel Kaş’ta bir basın toplantısı düzenlendi.

YERYÜZÜNÜN CENNET KAŞ’TA

Basın toplantısında yarışla ilgili bilgi veren Kaş Belediyesi Kültür Müdürü Ali Evren, yarışın bu yıl 25.’si düzenlenen Likya Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali içinde 18. kez yapılacağını hatırlatarak şunları söyledi: “Yeryüzünde cennet varsa bu Kaş’la Kekova arasında bir yerde demiş bir yazar. Gerçekten biz cennette yaşıyoruz. Burada kültürünü, tarihini, sanatını insanlara aktarmak için belediye olarak her zaman desteğe hazırız. Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan da bu etkinliğe destek oluyor.”

İDDİASI PARKUR REKORU KIRMAK

‘Yedi Okyanus Geçişi’ projesiyle tanınan Milli Yüzücü Bengisu Avcı da bu yıl iki ülke arasında yüzecek isimlerden. Avcı’ya göre, Meis Kaş arası uluslararası yüzücülerin dikkatini çekebilecek rekabetçi bir parkur. “Burada olmaktan çok mutluyum” diyen Avcı, “Tüm koşullara sahip inanılmaz bir parkur. Meis Kaş arasını ikinci defa yüzeceğim ve çok heyecanlıyım. Eminim yine caretta caretta’larla birlikte yüzeceğiz.”

İtalyan eski milli yüzücü Egor Tropeano yarışta yüzecek isimlerden. Egor’un iddiası da büyük: Bugüne kadar kırılamayan ve Nilay Erkal’a ait 1 saat 32 dakikalık parkur rekorunu da kırmak.

MK Group Turizm Koordinatörü Cenk Çığır da yarışa ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu anlatarak, şunları dedi: “MK Group her anlamda sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edecek. Kaş’ta faaliyette bulunan Radisson Blu Hotel Kaş, Novva Hotel, Mekvin Deniz Feneri markalarımız işletmeye devam ediyor. Megisti Kaş Yüzme Yarışı’nı destekliyorlar. Seneye açılacak Antalya Radisson Blu ve Antalya Novva Hotel de yine benzer organizasyonlara ev sahipliği yapmayı gururla sürdürecek.”

Yarışın sponsorlarından Kosifler Oto Antalya Genel Müdürü Kaan Bulad ise elektrikli otomobillerle yarışa destek olduklarını anlatarak şunları söyledi: “BMW olarak sıfır emisyon, çevre dostu mottolarıyla son 50-60 yıldır bu işe çok büyük yatırım yapıyoruz. Elektrikli araçlarımızla buradayız. Dünyanın en önemli yüzme yarışlarından Megisti-Kaş Swim Race’te sporcularımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz.”

YÜZME YARIŞLARININ FORMULA 1’İ

Yarışın start saati bu yıl öne çekildi. Kaş’tan feribotla Meis Adası’na geçecek olan yüzücüler saat 8.30’ta start alacak. Megisti Kaş Swim Race Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, bu yıl Yunanistan ve Avustralya'dan 12’şer sporcunun katılacağını, toplamda dört kıta ve 20 ülkeden 175 sporcunun yer alacağını belirterek şunları söyledi: “ Yarışın kontenjanı 180 kişiyle sınırlı. Çünkü Meis’e giden tek feribotun sayı belli, maksimum 190 kişi. Yarış marka olarak büyüyebilir ama katılımcı sayısı her zaman sabit kalacak. Bu nedenle yüzme yarışlarının Formula 1’i diyoruz.”

 Meis Kaş arasındaki 7 kilometrelik parkurun sağlık ve güvenlik konusunda sorumlusu ise AKUT Kaş Temsilciliği üstleniyor.

 SPORCULAR KURA İLE BELİRLENDİ

İlk kez 2005 yılında düzenlenen Meis - Kaş arasındaki yüzme yarışı bu yıl 18. kez düzenleniyor. Dünyada iki ülke arasında düzenlenen ilk ve tek yüzme yarışı olma özelliği gösteren etkinliğe katılım 180 ile sınırlandırıldı. 5 kıtadan toplam ve 17 farklı ülkeden sporcuların kayıt yaptırdığı etkinlik için bu yıl yeni bir uygulama da getirildi. Türk katılımcılar arasında kura çekimi yapıldı.

1923 KAŞ SPORUN PAZAR GÜNÜ RAKİBİ ANTALYA 07 SPOR 1923 KAŞ SPORUN PAZAR GÜNÜ RAKİBİ ANTALYA 07 SPOR

Uluslararası başarılara imza atmış önemli sporcuların da katılacağı Megisti Kaş Swim Race 30 Haziran Pazar günü saat 08.30’da start alacak.

Editör: ADEM AYDIN