BURDUR'DA SİBER SUÇLARLA MÜCADELE OPERASYONUNA 4 TUTUKLAMA

BODRUM'DA RUS ANNE İLE KIZININ ÇARŞAFA SARILIP İPLE BAĞLANMIŞ CESEDİ BULUNDU BODRUM'DA RUS ANNE İLE KIZININ ÇARŞAFA SARILIP İPLE BAĞLANMIŞ CESEDİ BULUNDU

   Burdur merkezli 5 ilde düzenlenen siber suçlarla mücadele operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

   Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri internet ortamında işlenen siber suçların önlenmesine, suçluların tespitine ve yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'nitelikli dolandırıcılık', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçu kapsamında Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 farklı ilde eş zamanlı operasyon yapılarak 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 24 dijital materyal ele geçirildi.

ea201e0036cde427ce111d8e2285ff80

   İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından işlemleri tamamlandıktan sonra adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 2'si cumhuriyet savcılığınca serbest bırakılırken, 5 şüpheli tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Şüphelilerden 1'i adli kontrol kararıyla bırakılırken, 4 şüpheli tutuklandı. Suçtan elde edilen gelir kapsamında şüphelilere ait 3 otomobil ve Ankara'daki 1 daireye de el konulduğu belirtildi.

Editör: ADEM AYDIN