KEPEZ'DE AÇIK HAVA YEŞİLÇAM GÜNLERİ BAŞLIYOR KEPEZ'DE AÇIK HAVA YEŞİLÇAM GÜNLERİ BAŞLIYOR

   Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzikseverleri dünyaca ünlü Keman sanatçısı Cihat Aşkın ile buluşturdu.

   Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde keman virtüözü olarak dört kıtada verdiği konserler, resitaller, seminerler, dersler ve yayınlarla sanatını yansıtan Cihat Aşkın solist sanatçı olarak sahneye çıktı. Türk bestecilerinin eserlerini tanıtarak ilk seslendirme, arşiv ve yayın faaliyetleriyle tanınan bir sanatçı olan Cihat Aşkın, kemanıyla Giuseppe Tartini'nin keman ve orkestra için bestelediği konçertosunu, Emre Aracı'nın keman ve yaylı sazlar için bestelediği 'Boğaziçi Mehtapları' adlı eserini yorumladı. Cihat Aşkın'ın kemanına ünlü şef Hakan Şensoy'un yönettiği orkestra eşlik etti. İzleyicisine unutulmaz bir keman keyfi yaşatan Aşkın, sahneden alkış ve çiçekle uğurlandı.

   Konserin ikinci bölümünde ise şef Hakan Şensoy'un yönettiği orkestra, dünyaca ünlü bestecilerden Anton Arensky'nin, Edward Elgar'ın eserlerini seslendirdi. Orkestra, Şef Hakan Şensoy'un 'Göçük' adlı bestesini de seslendirdi.

4a64f37a6a5b44dc9bf0231ec7ed81a7

Editör: ADEM AYDIN