AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin INSAGRAD kapsamında, AKUT gönüllü ekiplerinin standardizasyonu  için planlamış olduğu navigasyon eğitimi, AKUT Kaş  Kalkan ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Bölgesi’nde düzenlenen eğitim, iki gün sürdü. AKUT eğitmenleri tarafından verilen eğitime, AKUT Kaş, Kalkan, Fethiye, Antalya ve Alanya ekiplerinden 33 gönüllü katıldı.

    AKUT eğitmenleri tarafından gönüllülere verilen eğitimin birinci gününde, harita okuma, pusula kullanma ve GPS (Global Positioning System) eğitimi verildi. Eğitimin ikinci  günü araziye çıkıldı. 6 gruba ayrılan gönüllüler, kendilerine verilen koordinatlar ile arazi içinde gizlenen 6 noktaya ulaştı. Ekipler kendilerine verilen farklı sıralamada verilen noktaya ulaşırken, GPS kullanımı ile arazide kendi noktalarını belirleme, harita ve pusula yardımı ile de kendilerine bildirilen konumlara ulaştı. Eğitime katılan ekipler ve eğitmenler karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular. Bireysel olarak arazide, harita ve pusula kullanma konusunda çalışma gerçekleştirdiler.

   Eğitime ev sahipliği yapan AKUT Kaş Kalkan Birim Sorumlusu Bircan Tolunay; AKUT olarak gönüllülerimizin eğitimine ve bilgilerini yenilemeye, uygulama yapmaya büyük önem veriyoruz. AKUT’un arama kurtarma ekibi olarak, uluslararası başarılarının, dernek olarak ilk sıralarda olmasının nedeni de gönüllülere verdiği sürekli eğitimdir dedi.

 
Editör: TE Bilisim