Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Antalya Altyapı Yatırım A.Ş.'de (ALDAŞ) yeni yönetim belirlendi. Başkan Muhittin Böcek, şirketin önceki tüm yönetimlerinde yer verilen hissedarı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) başkanına, geçen hafta belirlediği yeni yönetimde yer vermedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 1995 yılında kurulan ve yüzde 94,4 hissesi ASAT Genel Müdürlüğü, yüzde 1'er hissesi Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Kepez Belediyesi ve ATSO ile yüzde 0,6 hissesi Konyaaltı Belediyesi'nde olan ALDAŞ şirketinde yeni yönetim belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında oluşan yönetim kurulunda, önceki yıllarda ATSO başkanının yönetiminde görev aldığı ALDAŞ şirketinde, ATSO Başkanı değişmesine rağmen yönetim kurulunda ATSO'yu temsil eden isim değişmedi. ATSO Başkanıyken geçen dönemki yönetim kurulunda görev alan eski ATSO Başkanı Davut Çetin, ALDAŞ'ın yeni yönetiminde de yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. ALDAŞ'ın yeni yönetim kurulunda da ilk defa ATSO'nun başkanına yer verilmedi.

ELMALI KÖYLÜMÜZÜN YANINDAYIZ ELMALI KÖYLÜMÜZÜN YANINDAYIZ

BAŞKAN YARDIMCISI KEPEZ OLDU

Diğer yandan geçen yönetim kurulunda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu ALDAŞ'ın yeni yönetim kurulu başkan yardımcısı ise teleferik kazası sanıklarından ve tutuklu yargılaması devam eden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz oldu. Uysal ise yeni dönemde yönetim kurulu üyesi seçildi. Ayrıca yeni yönetimde, önceki yönetim kurulunda üye olan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'ye de yer verilmedi.

GENEL SEKRETER YERİNE YARDIMCISI

Muhittin Böcek'in başkanlığındaki eski yönetimden belediye başkanlığı görevleri sona eren Kepez'den Hakan Tütüncü, Konyaaltı'ndan Semih Esen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Yusuf Kumbul, Hasan Ali Acar, İbrahim Kurt yeni yönetimde yer almayan isimler oldu.

Muhittin Böcek'in başkan, Mesut Kocagöz'ün başkan yardımcısı olduğu yeni yönetimde, Ümit Uysal ve Davut Çetin dışında Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Hüseyin Turan Ataoğlu, Kıvanç Bülent Kuzay, Ahmet Çelebi, Hülya Bozkurt, Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin, Nurettin Erdoğan, Halil Tolga Ayvazoğlu, İsmail Selami Minta yeni yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi.

Editör: ADEM AYDIN