Son yapılan iki lig güreşinde başarılı sonuçlar elde eden Ali Gürbüz, Seka’dan ben Kırkpınar’a geliyorum dedi.

İlk yapılan lig güreşinde rakiplerinden Orhan Okulu’ya kaybederken, çok üzülmüştü. Asıl başarı da burada başladı. Yenilmek yenmenin reçetesidir. Çünkü belki de orada kaybetmemiş olsa, diğer güreşlerde beklenen şekilde olmayacaktı.

Bazen “şerde hayır, hayırda şer vardır” derler. Manavgat Ali Gürbüz’ün kendine gelmesini sağladı. Ev sahibi rolünde çıktığı Manavgat’ın yenilgisi, diğer güreşlerde elde edeceği başarının habercisi oldu.

Ali Gürbüz, bence futbolda Fenerbahçe gerçeği olduğu gibi yağlı güreşte de Ali Gürbüz gerçeği var. Türkiye’de hemen herkes Fenerbahçe’yi yenmeye veya berabere daha kaldığı zaman nasıl sevindiğini herkes görüyor. Ali Gürbüz de tıpkı Fenerbahçe gerçeğinde olduğu gibi onu yenmek, adeta Kırkpınar’ı kazanmak gibi görünüyor. Çünkü bir efsane isim olan Ali Gürbüz’ü yenmek en büyük başarılardan biri olarak nitelendiriliyor. Aynı performansı diğer güreşlerde göstermiyorlar. Ama Ali Gürbüz ile güreşirken tüm güçlerini ortaya koyarak, bir güreş performansı sergiliyorlar. Aynen futbolda Fenerbahçe ile oynayan takımların nasıl bir performans gösterdiklerini herkes görüyor.

Yağlı güreşte de Ali Gürbüz en iyilerden biri olduğu için onu yenmek bütün turnuvayı kazanmak gibi. Daha önceki yıllarda seyrettiğimiz ve kaleme aldığımız güreşlerde bunları gördük. Gittiğimiz yerlerde mesela Ali Gürbüz yenilirse seyirci kalkıp gidiyor. Bunu Kırkpınar’da dahi gördük. Ali Gürbüz’ün finale kader çıkması taraftarların da güreşi seyretmesine neden oluyor.

Ali Gürbüz ve diğer efsane isimlerin güreşlere katılması güreş seyircisinin de artmasına neden oluyor. Gerek Şahinbey, gerekse en son Kocaeli Sekapark’ta bunu bir kez daha gördük. Seyircilerin Ali Gürbüz’e ayrı bir ilgisi var. Bunu inkar etmemek gerekiyor!..

Hatta öyle fanatikler var ki, Ali Gürbüz güreşi bıraksa ben bir daha yağlı güreşe gitmem diyen kişileri de gördük.

Burada sadece Ali Gürbüz değil, bizim gözümüzde bütün pehlivanlar birbirinden değerli. Biz taraftarın söylediklerini dile getirdik.

Fakat son yapılan güreşlerde büyük başarılara imza atması nedeniyle an itibariyle Kırkpınar’a yaptığı güreşlere göz kırpmaya devam ediyor Ali Gürbüz. Tabii istatistikler genelde insanları yanıltmaz ama o gün içinde olacak olaylar her şeyi değiştirebilir.

Sekapark’ta yapılan güreşlerde elde edilen başarı ile oluşan istatistiğe göre, finali yapan iki değerli isim Ali Gürbüz ve Yusuf Can Zeybek, Kırkpınar’ın provasını da yapmış oldular diye düşünüyorum.

Her iki pehlivan da Sekapark’ta bunu bir kez daha ispatlamış oldular.

Geçen yılın Başpehlivanlanı ile Kırkpınar’ı en çok kazanan iki pehlivandan biri olan Ali Gürbüz’ün final yapması sürpriz sayılmaz!..

Bir kısa hatırlatma olarak, zirveye gidecek başpehlivan veya pehlivanların sadece ve sadece işine konsantrasyon sağlamaları gerekiyor!..