ALZEHEMİRA KARŞI HER GÜN ELMA YİYİN

   Avustralya`da yapılan bir arştırma her gün elma yemenin hafızayı geliştirdiğini ve Alzheimer riskini azaltabileceğini ortaya koydu.Hafızayı koruyan vitamin ve mineralleri içeren elmanın,Alzheimerı önleyen flavonoidler bakımından zengin olduğu belirtildi.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

KADINLARIN MEME KANSERİNDE EN MERAK ETTİĞİ 5 NOKTA KADINLARIN MEME KANSERİNDE EN MERAK ETTİĞİ 5 NOKTA

 Günlük hayatın koşuşturmacasında, eminiz pek çoğunuz unutkanlıktan yakınıyorsunuz. Oysa her gün ara öğünde tüketeceğiniz bir elma, içerdiği demir ve fosfor sayesinde hem yorgunluğa karşı fayda sağlıyor hem de zihni açıp hafızayı güçlendiriyor.

ALZHEİMER VE PARKİNSON’A KARŞI KORUYOR

Kırmızı elmanın faydaları arasında, içerdiği antioksidanlar sayesinde sinir sistemi hücrelerinin hasarını önleyerek Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı da koruma sağlaması bulunuyor.

ABD’deki Massachussetts Üniversitesi Hücresel Nörobiyoloji ve Nörodejenerasyon Araştırma Merkezi’nin fareler üzerinde uyguladığı bir araştırma, elma suyu tüketiminin Alzheimer hastalığı riskini azalttığını gösterdi.

Doğal bir antioksidan olan elma, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalığa karşı koruyucu etki gösteriyor. Kansere karşı koruyor, Alzehimer’a kafa tutuyor, diyabeti önlüyor. Hipokrat’ın, milattan önce 400’lü yıllarda ilaç olarak özellikle elma lapası kullandığı da biliniyor.

AKIL SAĞLINI KORUR: “Avustralya’da yapılan araştırmalarda elma gibi flavonoid içeriği olan meyvelerin (çilek, portakal gibi) tüketilmesi parkinson hastalığı riskini yüzde 40 düşürdüğü görülürken, beyaz renkli meyve ve sebzelerin tüketiminin ise felç sıklığını azalttığı saptandı. Beyaz meyveler içinde en sık tüketilenlerin elma ve armut olduğu saptanmış. Elma suyu ayrıca Alzheimer hastalığına karşı da koruyucu.”

Editör: ADEM AYDIN