BAYRAMDA YURT DIŞININ GÖZDESİ YUNAN ADALARI BAYRAMDA YURT DIŞININ GÖZDESİ YUNAN ADALARI

     Dışişleri Bakanı & Antalya Milletvekili Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, 23 Mayıs 2023 Salı günü Akra Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD)’ın Yüksek Danışma Kurulu Üyeleri ve Sektör Temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir ZOROĞLU, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali BAHAR, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı & ANSİAD Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı Ali EROĞLU, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı & ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı Abdullah ERDOĞAN, Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Menderes TÜREL, ATSO Meclis Başkanı Ahmet ÖZTÜRK katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın AKINCI, “ANSİAD 33 senelik bir mazisi ile Antalya’da kurumsal yapısını tamamlamış hem şehrimizde hem bölgemizde etkin bir iş insanları derneğidir. Şu anda 178 aktif üyesi bulunmaktadır. 2022 verilerinin hazırlanmasına yönelik çalışmalar devam ettiği için sizinle şu anda 2021 verilerini paylaşabiliyorum. ANSİAD 33.489.463.905,72 TL toplam cirosu, 867.911.113,29 dolar toplam ihracatı ve 58.902 toplam istihdamı ile ülke ekonomisine katkı sağlayan bir dernektir. Üyelerimiz arasında Türkiye’nin ilk beş yüzüne giren değerli sanayicilerimiz bulunmaktadır. Derneğimizin sekiz tane çalışma masası vardır. Bu çalışma masalarında farklı sektörlerden olan üyelerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Bu toplantıda sektör temsilcilerimizle beraber şu anda sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

RTGUBVT7 (3)

   “TÜRKİYE, KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEYİ BAŞARAN BİR ÜLKE OLDU”

    Ülkemizde son beş yılını turizm açısından incelediğimizde çok büyük krizlerin üs tüste geldiğini belirten Mehmet Nuri ERSOY “Antalya tarımın ve turizmin başkenti olan önemli bir ilimiz. Turizmin de lokomotifidir. Antalya’da en büyük sorunlarla karşı karşıya olduğumuz dönemlerde en büyük rekorları kırdık. Türkiye, krizi fırsata çevirmeyi başaran bir ülke oldu” dedi.

Terörün Türkiye sınırları dışına taşınmasının turizme kakı sağladığına dikkat çeken ERSOY, " İstikrarlı turizmin büyümesini sağlamak için 20 yılda atılan adımlar, terörle mücadelenin sınırların dışına taşınmış olması bizim açımızdan ilk adım oldu” dedi. Savunma sanayindeki yerli ve milli oranın yüzde 20'den yüzde 80'e çıktığının altını çizen ERSOY, salgın döneminde krizleri fırsata çevirdiklerini söyledi.

Sağlıktan ulaşıma kadar her alanda yapılan yatırımların turizm için önemli olduğunu hatırlatan ERSOY, “Türkiye, tanıtım politikasını değiştirdi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruldu. Bizde yeni ama dünyada tanıtım ajansı 100 yıl önce kurulmuş. 1919'da ilk İtalya'da kurulmuş. Biz 2019'da Türkiye'de hayata geçirdik. Ajansla birlikte Türkiye turizmde dünyada en yoğun ve en etkili tanıtım yapan ülke oldu açık ara. Türkiye 200'den fazla ülkede tanıtım yapıyor. Biliyorsunuz THY'nin 400'den fazla uçağı var. 330 noktaya direkt uçuş yapıyor. Dünyada hiçbir hava yolu, hiçbir havalimanı 330 noktaya direkt bağlı değildir” şeklinde konuştu.

ERSOY, konuşmasına şöyle devam etti "Dış politikada tarafsızlık ilkesine bağlı olmanız gerekiyor. O zaman tüm pazarlarda hava yolu trafiğiniz açık olur, 200 ülkeden turist almaya başlarsınız, pazar çeşitliğini yakalarsınız, bölgesel eşitsizliklerden en az etkilenen ülke olursunuz”

RTGUBVT7 (2)

Editör: ADEM AYDIN