HEPATİT, TEDAVİ EDİLMEZSE SİROZA VEYA KARACİĞER KANSERİNE DÖNÜŞEBİLİR HEPATİT, TEDAVİ EDİLMEZSE SİROZA VEYA KARACİĞER KANSERİNE DÖNÜŞEBİLİR

CHP’Lİ AV. CAVİT ARI; ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DOÇ. DR. OĞUZ KARAHAN NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?

    Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI;Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi iken Antalya İl Sağlık Müdürü olarak atanan Doç. Dr. Oğuz Karahan’ın yerine Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Evren Ekingen’in atanmasıyla ilgili basın ve sosyal medyada çıkan iddiaları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

DOÇ. DR. OĞUZ KARAHAN YERİNE UZ. DR. EVREN EKİNGEN

Av. Cavit Arı TBMM’ye vermiş olduğu soru önergesinde; “Antalya İl Sağlık Müdürü olarak 23 Mayıs 2023 tarihiden buyana görev yapan Doç Dr. Oğuz Karahan’ın bugün tayin edilerek yerine Mamak Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Evren Ekingen’in atamasının yapıldığı açıklanmıştır” dedi

BÜROKRATLAR AKP’Lİ SİYASİLERİN BASKISI ALTINDA

Av. Cavit Arı önergesinde; “ Göreve başlayalı henüz sekiz ay olan Doç.Dr.Oğuz Karahan’ın tayini ile ilgili olarak kamuoyuna yansıyan iddia bürokratların AKP’li siyasetçilerin baskısı altında kaldıklarının açıkça göstermektedir. İddiaya göre bir milletvekilinin Sağlık İl Müdürünün tayin edilmesinde önemli rol oynadığı belirtilmektedir. Sayın Vekilin neler talep ettiğini bilmiyoruz; ancak ortaya çıkan tabloda AKP’li Sağlık Bakanı tarafından sekiz ay önce tayini yapılan bir bürokratın böyle apar topar tayininin çıkarması artık Devletin kurullarla değil, iktidarın baskısı ile yönetildiğinin açık ilanıdır. Kendi atadıkları bürokratı bile hazmedemeyen, bürokratları sadece siyasilerin keyfi isteklerini yerine getirecek kişiler olarak gören bir anlayışla karşı karşıyayız” diyerek  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya cevaplaması için soru önergesi verdi.

 Önergesinde Av.Cavit Arı;

* Henüz sekiz ay önce göreve getirilen Antalya İl Sağlık Müdürü bu kadar kısa bir sürede neden görevinden alınmıştır?

* Basında geçen iddialarla ilgili bir inceleme ve soruşturma başlatacak mısınız?

* Bakanlığınızda bürokratların güvencesi yok mudur? Bakanlıktaki bürokratlarla ilgili tasarruf yetkisi bölge siyasetçileri mi yoksa bakanlığınız mı yetkilidir?

Editör: ADEM AYDIN