MÜFTÜ OSMAN ARTAN; “ DOMATESİN CENAZE NAMAZI KILINMASI OLAYININ ALLAH’IN BİR EMRİ OLAN CENAZE NAMAZININ HAFİFE ALINMASI ANLAMINA GELİR “

Antalya Müftüsü Osman Artan, geçtiğimiz günlerde  Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Halinde üreticilerin domates fiyatlarına cenaze namazlı protestosuna tepki gösterdi. Müftü Osman Artan  Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Halinde komisyoncular ve üreticilerin katılımıyla domates ve yaş sebze meyve ürünlerinin fiyatlarının protesto edildiği eylemde domatesin cenaze namazı kılınması olayının Allah’ın bir emri olan cenaze namazının hafife alınması anlamına geldiğinin altını çizdi. Cenaze namazının farzı kifâye bir ibadet olduğunu ifade eden Antalya Müftüsü,  Allah’u Teâlanın insanlar üzerine farz kıldığı bir ibadeti protesto aleti olarak kullanmanın dine uygun olmamakla birlikte örf ve adetlere de kesinlikle aykırı olduğunu söyledi.

Antalya Müftüsü  açıklamasını "Müftülük olarak bunu uygun bulmadığımızı bildiriyor, bu ve benzeri olaylarda dinimizin ritüellerinin alet edilmemesi hususunu kamuoyuna duyururuz" diyerek sonlandırdı.


Editör: TE Bilisim