Vali Ersin Yazıcı, Elmalı'da büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve süt üretimi üzerine faaliyet gösteren çiftlik ile yurtdışı sebze iharacatı yapan firmaları ziyaret etti. Üretim sistemi konusunda firma yetkililerinden bilgi alan Vali Yazıcı, "Antalya'mız önemli bir üretim üssü. Biz de üretime destek veren, katkı sunan firmalarımızın daima yanındayız" dedi.

ASGARİ ÜCRETTE İLK TOPLANTI SONA ERDİ ASGARİ ÜCRETTE İLK TOPLANTI SONA ERDİ

4e1e8c107e0c668e939ca47d4a5a78d0

   Elmalı'da 20 dekar arazi üzerinde 200 büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, 70 sağmal ile günlük 2,5 ton süt üretiminin yapıldığı çiftliği ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, sahipleri Fatih ve Melahat Özgür'den hayvan yetiştiriciliği üretim sistemi, pazarlama ve istihdam konularında bilgi aldı. Ziyarette Vali Yazıcı'ya bilgi veren çiftlik sahipleri Fatih ve Melahat Özgür, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek kendilerine uyarladıklarını ve hijyen faktörünü üst düzeyde tuttuklarını belitti.

ÜRETİM, KIRMIZI ÇİZGİMİZ

   Üretim tesisini gezip incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaptı. “Turizmin başkenti Antalya'mız önemli bir üretim üssü" diyen Vali Yazıcı, şöyle konuştu;

"Bunu şehirdeki firmalarımızı ziyaret ettiğimizde bir kez daha anlıyoruz. Üretim bizim kırmızı çizgimiz. Özellikle de tarım ve hayvancılık konusu çok önemli. Ama bunları aynı zamanda en nitelikli ve kaliteli şekilde tüm dünya ile yarışacak şekilde yapmamız gerekiyor. Her zaman dediğimiz gibi bu üretimi yaparken de aynı zamanda en nitelikli ve kaliteli şekilde tüm dünya ile yarışacak şekilde yapmamız gerekiyor. Üretmiyorsanız, üretemiyorsanız hiçbir şeyin anlamı yok. Bu yüzden her zaman üretmeli ve üretime katkı sunmalıyız. Bizler de Antalya'mızda üretime destek veren, katkı sunan firmalarımızın daima yanındayız."

c850e6a182fe3256086ca2b854bf5c70

TARIMIN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

   Vali Ersin Yazıcı, daha sonra yurtdışına sebze ihracatı yapan işletmeyi ziyaret etti ve firma yetkililerinden bilgi aldı. Vali Yazıcı'ya işletme hakkında bilgi veren firma yetkilisi Eyüp Çetiz, "Ürünlerimizi 40 dönüm arsa üzerinde yetiştiriyoruz. Arazilerimizde çarliston biber, sivri biber, kıl biberi, kılçık biberi, köy biberi ve dolmalık biber olmak üzere 6 çeşit biber türünü yetiştirerek ihraç ediyoruz. Yıllık ortalama 120 ton civarı" dedi. Yerli ve milli üretimin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Özellikle son yıllarda tarımın önemi, ne kadar stratejik bir ürün olduğu çok daha iyi anlaşıldı. Üretmiyorsanız, üretemiyorsanız her şey boş" dedi. Firmayı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yazıcı, "Antalya'mızı hep birlikte tarımdan turizme her konuda daha da ileriye taşıyacağız" diye konuştu. Vali Yazıcı ve beraberindekiler biber fidanlarını toprağa diktiler. 

Editör: ADEM AYDIN