Antalya Şehir Hastanesi'nde iki hasta, 'TEVAR' ve 'TAVI' yöntemlyeriyle ameliyat edilerek, sağlıklarına kavuştu.

VERGİ DİLİMLERİ YÜZÜNDEN, ÇALIŞANIN MAAŞLARI İLK AYDAN ERİMEKTEDİR! VERGİ DİLİMLERİ YÜZÜNDEN, ÇALIŞANIN MAAŞLARI İLK AYDAN ERİMEKTEDİR!

Tokat’ta geçirdiği trafik kazası sonrası aort damarı göğüs bölgesinde ciddi anlamda yırtılan ve ambulans helikopter ile Antalya Şehir Hastanesi'ne getirilen 20 yaşındaki hasta, TEVAR (göğüs kafesi seviyesindeki aort segmentine müdahale) yöntemi ile yapılan işlem sayesinde sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Erkan Köklü, Doç. Dr. Mustafa Etli, Doç. Dr. Fatih Yılmaz, Doç. Dr. Gökhan Özerdem ve Doç. Dr. İsa Öner Yüksel, kalp takımı ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat, kasık bölgesinden yapılan küçük bir kesi ile girilerek yırtılan damara kadar ulaşılıp TEVAR yöntemi ile stent greft yerleştirilerek, açık ameliyata gerek kalmadan başarı ile yapıldı.

AMELİYATSIZ KALP KAPAĞI DEĞİŞİMİ

Antalya Şehir Hastanesi Kalp Merkezinde ise aort kapağının ameliyatsız değişimini sağlayan girişimsel tedavi yöntemi 'TAVI’ ile hastanın kalbine yeni bir kalp kapağı yerleştirildi. Kireçlenmeye bağlı aort kalp kapağı darlığına sahip, açık kalp ameliyatı için yüksek riskli olan hastalarda, TAVI yöntemiyle yeni bir kalp kapağı anjiyo yöntemiyle hastanın kalbine yerleştirebililor. Kalp merkezinde hastalar H.Y. (82) ve S.M.'ye (80) TAVI yöntemiyle yeni kapak implantasyon işlemleri, Prof. Dr. Erkan Köklü, Prof. Dr. Filiz Kızılırmak Yılmaz, Doç. Dr. Fatih Yılmaz ve Doç. Dr. İsa Öner Yüksel tarafından başarılı şekilde gerçekleştirildi.

Editör: ADEM AYDIN