Antalya'da, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Seçimi için kullanılan oy pusulaları, kentin farklı noktalarında kurulan ilçe seçim kurullarına teslim ediliyor.

5b2954cd425cc9f98ee36c609cf6a3ae

   Kentte, Muratpaşa ilçesinde kullanılan oylar da saat 19.00 itibarıyla sandık görevlileri ve polis eşliğinde Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Antalya Spor Salonu'na getirilmeye başlandı. Oyların olduğu torbalardaki mühürler girişte polis ekipleri tarafından kontrol edilerek içeriye alındı. Kontrollerin yapıldığı kapı girişinde zaman zaman yoğunluklar yaşandı. Oy torbalarını kimileri kucaklarında, kimileri ise sırtında taşıdı. Diğer yandan saat 22.30 itibarıyla ilçe seçim kuruluna oy torbalarını teslim etmek isteyenler metrelerce uzayan kuyruklar oluşturdu.

   ÇAVUŞOĞLU'NDAN YURT DIŞI OYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

   Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, seçim sonuçlarını Antalya il binasında parti teşkilatıyla birlikte takip etti. İl binası önünde toplanan vatandaşlara seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı seçim sonuçları aşağı yukarı yüzde 90 sayıldı. Yurt dışı kullanılan oyların yaklaşık yüzde 20'si sayıldı. Biz de takip ediyoruz sonuçları. Yüzde 80'i sayılmadı. Tam da kritik bir noktada. O oylar ne kadar etkileyecek inşallah göreceğiz. Dolasıyla sayım devam ediyor" diye konuştu.

ANTALYA'NlN 5 İLÇESİNDE ÇUKUR OPERASYONUNDA 43 ŞÜPHELİ GÖZALTI ANTALYA'NlN 5 İLÇESİNDE ÇUKUR OPERASYONUNDA 43 ŞÜPHELİ GÖZALTI

Bakan Çavuşoğlu, milletvekili oy sayımının cumhurbaşkanlığı oy sayımından sonra başladığını da belirterek, seçimin sürdüğünü söyledi.

Editör: ADEM AYDIN