Tünektepe Teleferiğinin dandik bir proje olduğu ortaya çıktı. Direk devrilmesiyle meydana gelen bir kaza.. Bu nasıl direk dikmekse..!

   Tahtalı Teleferiğini gördüğümde bunu insan yapmış olamaz dedim.. Nasıl muhteşem bir proje, 30 kişilik kabinler güvenli bir şekilde 2365 metre zirveye çıkıp iniyor.. 

   Tünektepe 600 metre.. proje yapmak çok daha kolay iken, taşıyıcı direk yıkılıyor, yıkılırken kabini çarpıp parçalıyor, zavallı insanlar metrelerce yüksekten kayalıklara düşüyor. Bir vatandaşımız ölüyor, çoluk çocuk 10 vatandaşımız yaralanıyor. 184 vatandaşımız metrelerce yüksekte kabinler içinde ölümle burun buruna korku dolu saatler yaşıyor. Kurtarma çalışmaları sabaha kadar sürüyor, 96 kişi kurtarılıyor, diğerleri sabaha kadar havada asılı kalıyor..Türkiye nefesini tutmuş gece yapılmaya çalışılan kurtarma operasyonlarını naklen yayınlarla izliyor. 600 metrelik tepeye kalitesiz bir proje ile insanlarımıza yaşattığımız kabus ile dünyaya rezil oluyoruz. Suçlu çok net. Yapımcı firma... Affedilmez bir hata ve bunun adına kaza diyoruz. Bu kaza değil, cinayetin ta kendisi. Çocuk oyuncağı gibi dandik bir proje. Gidin 2007 yılında yapılan ve 17 yıldır kusursuz çalışan İsveç yapımı Tahtalı Teleferiğe bakın, 7 yıl önce hizmete giren Tünektepe Teleferiği ile aradaki dağlar kadar farkı görün. 600 metrelik bir tepeye bu kadar basit bir proje..!!!

ÇİPLİ KİMLİK KARTLARIYLA ÖDEME YAPILABİLECEK ÇİPLİ KİMLİK KARTLARIYLA ÖDEME YAPILABİLECEK

  Yazıklar olsun...

Editör: ADEM AYDIN