BAŞKAN SERT: ANTALYA'NIN MARKA RÜZGARINA İHTİYACI VAR

   Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Osman Sert, bir dönem Antalya'da markalaşma seferberliği başlatıldığını belirterek, "Antalya üst markası hedefi ortaya konmuştu, işletmelere markalaşma eğitimleri, destekleri verilmişti. Biz bunun faydasını başvuru ve tescil verilerinde gözlemlemiştik. Bu marka rüzgârına tekrar ve çok daha güçlü şekilde ihtiyacımız var" dedi.

   ANTGİAD Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı'nın konuğu, marka danışmanı Özel Oytun Türkoğlu oldu. ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert ile misafirler ve üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 'Markalaşma ve Pazarlama' konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Osman Sert, 1,5 hafta önce ülkece seçim sandığına gittik ve milletvekili seçimlerini tamamladık. İlimizin milletvekilleri belli oldu. Kendilerine başarılar diliyorum. Her biri önemli sorumluluk yüklendi. İlimizin son derece önemli ve kronikleşmiş sorunları var; Göç sorunu, raylı sistem ve ulaşım altyapısı, barınma sorunu, yabancıya konut satışı, artan konut ve kira artışları, bununla birlikte istihdam sorunu gibi kentimizi son derece ilgilendiren konuları hem kamuoyuyla paylaştık hem de ziyaretimize gelen siyasi parti temsilcilerine ilettik. İş dünyası olarak kısa vadede isteğimiz finansmana erişim sorununun ortadan kalkması ve fiyat istikrarıdır. Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştireceğiz. Seçilecek adaya başarılar diliyoruz" dedi.

   Marka sayıları ile ülke ekonomileri arasında yüksek bir korelasyon olduğunu aktaran Başkan Sert, "Güçlü ekonomiler, güçlü markaları ile üretim zincirinin halkalarında yer almakta, sektörleri yönetmektedirler. Güçlü markalar da yüksek katma değerleri ile kendi toplumlarına gelir artışı ve refah getirmektedirler. Türkiye olarak bu konuda çok daha yoğun çalışmamız, mesafe almamız gerekiyor. Verilere baktığımızda, dünyanın en zenginleri listesinde gördüğümüz Türk iş insanı sayısını, dünyanın en büyük markaları listesinde maalesef göremiyoruz. Diğer taraftan marka başvurularında ve tescilde son 3 yıldır düzenli bir artış gördüğümüzü de söylemeliyiz. Ülke genelinde marka başvuru sayısı 10 yıl önce 110 binlerdeyken 2022'de 210 bin düzeyinde gerçekleşti. 64 bin düzeyindeki tescil sayısı da 156 binlere çıktı" dedi.

   Başkan Sert, şöyle devam etti: "Antalya verilerine bakacak olursak; marka başvuru ve tescil sayısında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra 5. sırada yer alıyoruz. 2022 yılında 7 bin 109 marka başvurusu, 4 bin 832 marka tescili gerçekleştirmişiz. 10 yılda marka başvuru sayımız 2,7 kata, tescil sayısı da 3,2 kata çıkmış durumda. Bunlar olumlu sinyaller. Son süreçte yaşanan yükseliş seyri ülke genelinde markalaşma bilincinin düzenli bir artış ivmesi ile yayıldığını gösteriyor. Ancak bu bilincin yaygınlaştırılmasında hem ülke düzeyinde hem de işletmelerimiz düzeyinde arzu ettiğimiz hızı yakalayamadık. Bir dönem Antalya'da markalaşma seferberliği başlamıştı. Antalya üst markası hedefi ortaya konmuştu, işletmelere markalaşma eğitimleri, destekleri verilmişti. Biz bunun faydasını başvuru ve tescil verilerinde gözlemlemiştik. Ulusal işletmeler için Turqality projesi güçlü bir rüzgâr oluşturmuştu. Çok sayıda işletme bu destek ile uluslararası pazarlara kendi markaları ile çıkmışlardı. Bu marka rüzgârına tekrar ve çok daha güçlü şekilde hem ülke olarak, hem il olarak ihtiyacımız var."

   Başkan Sert'in ardından 'Markalaşma ve Pazarlama' konulu sunumunu gerçekleştiren Türkoğlu, "Kısa vadede satış, orta vadede pazarlama, uzun vadede marka" dedi. Dünya markası olabilmek için kararlı, sürekli ve birlikte çalışmanın önemini vurgulayan Özel Oytun Türkoğlu, sunumunun ardından üyelerin sorularını cevapladı. ANTGİAD Başkanı Osman Sert tarafından, günün anısına konuk konuşmacı Özel Oytun Türkoğlu'na teşekkür hediyesi takdim edilirken yeni üyelere de üyelik belgeleri verildi.

ee6ea01225b342f39818b8589d5508ce

ANTALYA GECELERİ NÜFUSU ON BİNLERİ GEÇEN MAHALLEDE 83 SEÇMEN, 3 MUHTAR ADAYI İÇİN OY KULLANACAK ANTALYA GECELERİ NÜFUSU ON BİNLERİ GEÇEN MAHALLEDE 83 SEÇMEN, 3 MUHTAR ADAYI İÇİN OY KULLANACAK

Editör: ADEM AYDIN