STAT: Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen, Cevdet Kömürcüoğlu, Bora Özkara

ANTALYASPOR: Helton Leite-Bünyamin Balcı (Dk. 79 Fredy), Veysel Sarı, Emrecan Uzunhan (Dk. 46 Ömer Toprak), Güray Vural, Ufuk Akyol (Dk. 46 Erdal Rakip), Fernando Martins, Ndao (Dk. 46 Ghacha), Sam Larsson, Doğukan Sinik (Dk. 64 Bertuğ Yıldırım), Haji Wright.

SİVASSPOR: Ali Şaşal Vural-Murat Paluli, Appindangoye, Goutas, Camara (Dk. 80 Njie), Hakan Arslan (Dk. 56 Ulvestad), Erdoğan Yeşilyurt, Charisis, Saiz (Dk. 76 Cofie), Gradel, Yatabare(Dk. 56 Caicedo).

GOLLER: Dk. 48 Sam Larsson (Antalyaspor), Dk. 4 Yatabare, Dk. 22 Gradel (P) (Sivasspor)

SARI KARTLAR: Yatabare, Ali Şaşal Vural (Sivasspor)

Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında sahasında oynadığı maçta Sivasspor'a 2-1 yenildi. Antalyaspor, sahasında 6 hafta sonra yenilgi ile tanıştı.

4'üncü dakikada Antalyaspor savunmasında Veysel Sarı'nın kısa pasında araya giren Saiz, kaleci Helton'u geçmeden pasını Yatabare'ye verdi. Yatabare'de gelen topu boş kaleye gönderdi: 0-1

18'inci dakikada Saiz'in savunma arkasında gönderdiği topu önünde bulan Yatabare'nin dar açıdan sert şutu kaleci Helton'un müdahalesiyle direğe çarparak kornere gitti.

19'uncu dakikada Antalyaspor ceza sahasında korner sonrası Yatabare'nin sektirdiği top Fernando Martins'in eline çarpınca hakem Abdülkadir Bitigen'e VAR uyarısı geldi. Uyarı sonrası VAR monitöründe pozisyonu izleyen Bitigen penaltı noktasını gösterdi.

22'nci dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Max Gradel kaleci ve meşin yuvarlağı ayrı noktalara göndererek fileleri buldu: 0-2

BÜYÜK ANNESİNİN İZİNDEN GİDİYOR BÜYÜK ANNESİNİN İZİNDEN GİDİYOR

23'üncü dakikada Erdoğan yeşilyurt'un pasında topu önünde bulan Yatabare'nin yaptığı vuruş direkten oyun alanına geri döndü.

33'üncü dakikada Fernando Martins'in pasında ceza alanı dışında topla buluşan Sam Larsson'un sağ ayağıyla yaptığı sert vuruş üst direkten döndü.

42'nci dakikada ceza alanı dışında topu alarak rakiplerini geçen Sam Larsson, ceza alanı içerisinde müsait pozisyondaki Güray'a verdi. Güray Vural'ın sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşu kaleci Ali Şaşal Vural kornere çeldi.

43'üncü dakikada Bünyamin Balcı'nın sağ kanattan ceza alanı içerisi altı pas üzerine yaptığı ortaya iyi yükselen Haji Wright'ın kafa vuruşunu kaleci Ali Şaşal kurtarırken, seken topu Sivasspor savunması uzaklaştırdı.

48'inci dakikada Güray Vural'ın ceza sahası dışından sert şutu kaleci Ali Şaşal Vural'dan döndü. Topu takip eden Sam Larsson'un yerdeki topa kafasıyla vurarak golü attı: 1-2

59'uncu dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Fernando'nun sert şutu kaleci Ali Şaşal Vural'da kaldı.

90+1'inci dakikada Fernando Martins'in ceza alanı dışından sert vuruşunu Sivasspor kalecisi iki hamlede kurtardı.

90+9'uncu dakikada Gradel'in uzaktan sert vuruşunu kaleci Helton kornere çeldi. 

Antalyaspor ile Sivasspor arasında oynanan mücadeleyi deplasman ekibi 2-1 kazandı.

b7de7781904edf3eb985584152463852

ANTALYASPOR - SİVASSPOR MAÇININ ARDINDAN

   Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 kaybetti. Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında  Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, çok değerli bir 3 puanı rakibe verdiklerini söylerken, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, maçın ilk 25 dakikasında mükemmel oynadıklarını ve bir sonraki hafta oynayacakları Fenerbahçe maçının hayati derecede önemli olduğunu dile getirdi.

   Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında sahasında oynadığı maçta Sivasspor'a Yatabare ve Gradel'in penaltıdan attığı gollere Sam Larsson'un golüyle karşılık verdi ve sahadan 2-1 yenilgi ile ayrıldı. Akdeniz ekibi Antalyaspor, Sivasspor yenilgisi ile 6 hafta aradan sonra sahasında kayıp yaşadı. Mücadelenin ardından Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk ile Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu.

4d4578e779944f637cb6ba7d4f4b824e

GROENENDİJK: ÇOK DEĞERLİ BİR 3 PUANI RAKİBE VERDİK

   Takımın kötü başlamasının çok üzücü olduğunu belirten Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, "Taktikle bir alakası olmayan bir maç başlangıcı yaptık. Maçı ilk 15 dakikada rakibe nasıl verebiliyorsak o şekilde verdik diyebilirim. Futbol hatalar oyunu ama bu kadar hata yapan bir takım kabul edilemez. Maç 20.00'da başlıyordu ama 30'uncu dakikada maça başladık diyebiliriz. Net şanslar elde ettik ama bu dakikadan sonra yararlanamadık. İkinci yarıda erken gelen gol beraberlik golü için bize uzun zaman tanıdı. İkinci yarıyı mükemmele yakın oynayan, istekli arzulu bir takım vardı. Geç uyanmanın sebebi nedir bunu araştıracağız. Maça geç uyandık, geç geldik diyebilirim. Puanlara ihtiyacımız var. Her puanın acil olarak almamız gerekiyor. 3 puan alamadığımız maçlardan bir puan çıkarsak bize yardım edecek. Mağlubiyetin analizini yapacağız. Cumartesi günü İstanbul'da önemli bir maçımız var. Karagümrük'e puan almak için çıkacağız. Hataları sorgulamak da en acil şekilde yapmamız gerekenler arasında. Çok değerli bir 3 puanı rakibe verdik. Bunun farkında olarak reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Karagümrük maçı kritik ve 3 puanla ayrılmak için çalışacağız" dedi. 

"GÜVENLİ DURUMDA OLMADIĞIMIZIN FARKINDAYIM"

   Alfons Groenendijk ligde kalan maçlarda alınacak sonuçlarla kümede kalma adına sıkıntı yaşanabilir mi? sorusuna ise, "6 maçımız var. Agresif olmayı, her topa basmayı konuştuk. Ben Sivasspor maçında böyle bir başlangıcı kabul edemiyorum. Kendime yediremiyorum. son 5 maçta iç saha performansı olarak 13 puan toplayan Antalyaspor'dan bahsediyoruz. Bu gece ise bu şekilde karşı takıma 3 puan veren Antalyaspor'dan bahsediyoruz. Güvenli durumda olmadığımızın farkındayım. 6 maçtan da puan almak için savaşacağız. Puanların ne kadar kritik olduğunun farkına varmalıyız. Oyuncu grubu da inşallah maçtan sonraki konuşmamızın ardından bu durumun farkına varmıştır" diye cevap verdi.

048d7570e3c04710a53c1b2957ff1c40

ÇALIMBAY: 25'İNCİ DAKİKAYA KADAR MÜKEMMEL OYNADIK

   Maçın başından 25'inci dakikaya kadar mükemmel oynadıklarını ifade eden Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Çok iyi oynadık. İyi pozisyonlar yakaladık. 2 gol attık ama daha fazla da atabilirdik. İstediğimiz skoru da aldık. 25'inci dakikadan sonra istediğimiz şeyler olmadı. Baya sıkıntı yaşadık. İkinci yarı Antalyaspor daha iyi oynadı. Daha fazla baskı kurdular. Bunu zaten bekliyorduk. Oyuncularımızdan ikinci yarıda daha iyi performans bekliyordum ama olmadı. Bunlar biraz da yorgunluktan oluyor. Avrupa kupaları, lig olsun, 2 güne bir maç yapıyoruz. Ondan dolayı biraz sıkıntı yaşadık. Büyük bir baskı gelmesine rağmen iyi mücadele ettik ve iyi galibiyet aldık" dedi.

"FENERBAHÇE MAÇI HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ BİR MAÇ"

   Önlerinde kritik Fenerbahçe maçının olduğuna dikkat çeken Çalımbay, "Önümüzde kritik maçlarımız var. Ligde biran önce iyi bir duruma gelip, kupayı almak istiyoruz. Hedefimiz kupa. Önümüzdeki Fenerbahçe maçı hayati derecede önemli bir maç. Zamanı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kritik maç olan Fenerbahçe maçında kazanmak için ne gerekiyorsa kendi sahamızda yapacağız" diye konuştu.

48e5ccea82be331b75c4aaf1a7c93c6a

Editör: ADEM AYDIN