KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ, “DAHA GÜVENLİ BİR KEPEZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ” KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ, “DAHA GÜVENLİ BİR KEPEZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak Ayı Olağan Meclisi’nde görüşülen, Konyaaltı ilçesinde 25 yıllık kiralama süresi dolan AVM’nin 10 yıllık kiralanmasına dair madde, yazılı bilgilendirme talebi nedeniyle sonraki toplantıda görüşülmek üzere geri çekildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı ilk meclis toplantısı olan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katılmadığı toplantıya, CHP’nin Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz başkanlık etti. 175 maddenin görüşüldüğü toplantı, CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup üyelerinin katılımıyla başladı. 

Pençe Kilit harekat bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 9 askeri anmak için meclis üyeleri yakalarına siyah kurdele taktı. Grup sözcüleri gündeme dair konuşmalarını gerçekleştirdi. Toplantıda belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderlerini denetlemek için kurulan Denetim Komisyonu’na, oylama sonucunda CHP’den Hasan Ali Acar ve Ali Polat, AK Parti’den Muhammet Ural ve Hasan Göncü, MHP’den ise Avni Atay seçildi.

Aralık ayında gerçekleştirilen toplantıda komisyona havale edilen Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde belediyeye ait 257 bin 823 metrekare alanda bulunan ve 25 yıllık kiralama süresi biten alışveriş merkezinin 10 yıllık kiralanmasına ilişkin madde bugün meclise sunuldu. Komisyon tarafından olumlu bulunan maddeye CHP grubu 'evet' oyu vereceğini açıklarken, MHP grubu ise AVM’nin ekonomik ömrünü tamamlayıp tamamlamadığına ilişkin bilgilendirme istedi. MHP grubunun yazılı bilgilendirme geldikten sonra devam meclisinde tekrar oylanması talebi kabul edilerek, madde oylamadan çıkarıldı. Meclis, 19 Ocak Cuma saat 14.30’da devam etmek üzere sonlandırıldı.

Editör: ADEM AYDIN