Ҫay iҫelim, sohbet edelim!

kaş Ҫerҫiler mahallesindeki esnaflar (1)
 
Lifeboxtr – yaşam kutusu
Genҫ Adana`lı ҫift Ela ve Can Aydöner yedi yıl İstanbu`da yaşadıktan sonra, iki sene önce Kaş´a yerleşti.

Ҫerҫiler`de onların şirin bir atölyeleri var: lifeboxtr.

Neden Ingilizce isim lifebox? Ela diyor: „Bu isim bizim için anlam yüklü. Lifebox yaşam kutusu demek ve biz sağlıklı yaşam kutuları yani hayata yaşama dair sağlıklı,doğal bir kutu hazırlayarak Türkiye’nin her noktasındaki bi yaşama dokunuyoruz.“

 „İki sene önce doğru sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimine dönüştürerek kendimizi sağlıklı dinç enerji dolu iyi hissetmeye başladık “ diyor Can.

Rafine şekersiz doğru beslenmeyi bir yaşam şekline dönüştürüp Can mesleğiyle birleştirince şekersiz ve glutensiz gıda üretmeye başladı. Sonra „Biz neden böyle bir yola girip insanların yaşamlarına daha doğru dokun muyoruz diye kendimize sorduk ve Kaş Ҫerҫiler`de dükkanımız aҫtık“ anlatıyor Ela.
lifebox`ta şekersiz fındık ve fıstık ezmeleri, keten tohumlu acuka, brownie ve balkabağı topu gibi ürünler üretmeye başladılar.

Cumartesi günleri hariҫ, saat 18:00`e kadar siparişe özel üretim gerçekleştiriyorlar. Kargoyla Türkiye’nin her noktasına gönderiyorlar. Kaş`ta lifebox`un devamlı müşterileri tanıdıklarına tavsiye ediyorlar. Bundan dolayı lifebox`u seven sayısı Kaş`ta ve köylerde artıyor.

Can Aydöner Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yiyecek ve İçecek bölümünden mezun oldu. Ҫeşitli uluslar arası zincir otellerde çalıştı ve en son İstanbul Chef`s Table Mutfak Akademesi`de yedi yıl eğitmenlik ve chef’lik yaptı.

Şimdi lifebox’ta kendi tariflerini kullanıyor ve insanların yaşamlarına daha doğru dokunmak istiyor.
Şekerin yerine Ela ve Can keҫiboynuzu unu, şekersiz keçiboynuzu pekmezi, hurma, balkabağı, kuru üzüm gibi doğal tatlandırıcılar kullanıyorlar. İnsan bu ürünlerin özellikle brownie‘nin şekersiz olduğuna inanamıyor, ama lifebox browniede keҫiboynuzu unu ve hurmadan gelen doğal şeker kullanmakta.
Fıstık ezmesi çeşitleri, acuka ve brownie müşterilerin favorileri.

Sosyal medyadan dolayı Türkiye‘de ҫok insan lifebox`u tanıyor ve şu anda Instagram`da onların 7 binden daha fazla takipҫi var ve bu sayı gün geçtikçe artıyor.

Türkiye’de yaşayan insanlar yurtdışındaki seyahatlarında vazgeҫilmez lifebox ürünlerini yanlarında götürüp ve örneğin Eiffel kulesi gibi yerlerde fotoğraf ҫekip Instagram`da paylaşıyorlar.
Ela ve Can Kaş`ı ҫok seviyor ve ilk tatildan sonra isteyerek  Kaş`ı seҫtiler. İşlerini bitirdikten sonra doğada vakit geçirmeyi çok sevip önemsiyorlar.

Onlar iҫin en önemlisi kaliteli, sağlıklı beslenip ve üreterek yaşamak.

“Sağlıklı beslenince insan kendini iyi hissediyor ve bunun bir  yaşam şekline dönüştürerek sürdürülebilir olması çok önemli“ diyor Ela. „Herkese sevgilerini iletiyoruz çünkü sevginin  dünyayı güzelleştireceğine inanıyoruz.“