C vtamini bakımından zengin olan mandalina kemik gelişimine katkı sağlar.A vitamini özelliğiyle göz sağlığını korur.Yüksek bir antioksidan kaynağıdır.Bağışılık sistemine fayda sağlar.Soğuk algınlığına karşı vücudu destekler.

Bağışıklığı güçlendiren meyveler denildiğinde akla turunçgiller gelir. Mandalina, greyfurt, mandalina gibi narenciyeler yüksek oranda C vitamini ve antioksidan bileşenler içerir. Güçlü bir antioksidan olan “Özellikle nar, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, antioksidandır ve kalp dostudur. Elma; A, B6, C, E, K vitaminleri ile vücuda güç verir ve sindirim dostudur. Portakal, mandalina ve greyfurt gibi turunçgiller, yüksek oranda C vitamini deposudur ve bağışıklığımızı güçlendirirler” dedi.C vitamini, bağışıklık sisteminin önemli bir bileşeni olan beyaz kan hücrelerinin sentezini artırabilir.

MİDE AĞRISI DİYEREK GEÇİŞTİRMEYİN! MİDE AĞRISI DİYEREK GEÇİŞTİRMEYİN!

Bağışıklık sistemine güç veren meyvelerin başında C vitamini zengin portakal-limon-greyfurt-Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren besinler dendiğinde ilk akla gelen narenciye çeşitleridir. Portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyvelerden oluşan narenciyeleri bağışıklık sistemi konusunda etkili kılan içerdikleri C vitamini miktarıdır. C vitamini, bağışıklık sisteminin savaşçıları olarak tanımlanan beyaz kan hücrelerinin sentezinde görev alır. Vücuda giren hastalık yapıcı mikroorganizmaları vücuttan atmaya yardımcı olan beyaz kan hücreleri, C vitamini varlığında daha çok üretilebilir ve enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltabilir. Bağışıklığı en çok güçlendiren besinler arasında yer alan narenciyeleri özellikle enfeksiyonların sıklaştığı kış mevsiminde diyetinizden eksik etmemelisiniz.mandalina, yani “turunçgiller takımı” var. Bu listenin yeni yıldızı ise “nar”. Listede muz da mutlaka olmalı. Elma asla unutulmamalı.

Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren besinler dendiğinde ilk akla gelen narenciye çeşitleridir. Portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyvelerden oluşan narenciyeleri bağışıklık sistemi konusunda etkili kılan içerdikleri C vitamini miktarıdır. C vitamini, bağışıklık sisteminin savaşçıları olarak tanımlanan beyaz kan hücrelerinin sentezinde görev alır. Vücuda giren hastalık yapıcı mikroorganizmaları vücuttan atmaya yardımcı olan beyaz kan hücreleri, C vitamini varlığında daha çok üretilebilir ve enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltabilir. Bağışıklığı en çok güçlendiren besinler arasında yer alan narenciyeleri özellikle enfeksiyonların sıklaştığı kış mevsiminde diyetinizden eksik etmemelisiniz.

Editör: ADEM AYDIN