Balkabağı A,C ve E vitaminleri açısından zengindir.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

- En önemli özelliklerinden biri alerjik reaksiyonların harekete geçmesini önlemektir.

 - Grip ve nezle ile beraber solunum yolları üzerinden rahatsızlıklarla mücadele eder.

 - Vücuttaki kalojen miktarını arttırarak daha genç ve sağlıklı bir görünüm sunar.

 - Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakların tembelliğini önler.

 - Metabolizmanın çalışmasını sağlar ve kanı temizler.

 - Stres ve yorgunluğu atılmasında katkı sağlar.

 - Tokluk hissi yaratarak dengeli şekilde kilo verme imkanı sunar.

- A vitamini açısından zengin olduğu için göz sağlığına katkı verir.

 - Kas ve kemik dokularını iyileştirirken hasarlı bölümler için onarıma destek verir.

 - Damar tıkanıklığı kalp krizi gibi ciddi hastalıklar için birebir olumlu destek sağlar.

Kemik ve kas dokularını iyileştirerek hasar sırasında iyileşme hızını artırır. Kalsiyum bakımından yüksek bir miktara sahip olduğundan ideal bir besindir.

Bal kabağı, güçlü bir vitamin ve mineral kaynağıdır. İçeriğinde yüksek miktarda; A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan gibi vitamin ve mineraller bulunur. Beta- Karoten bakımından da zengin olan bal kabağı göz sağlığından kalbe kadar birçok hastalığa karşın direnç sağlar.

Kabak, niasin, riboflavin, B6 ve folat gibi iyi bir B vitamini kaynağıdır. Niasin dolaşımı iyileştirir ve bu nedenle akne tedavisinde faydalıdır. Folat, hücre yenilenmesini ve yenilenmeyi iyileştiren dolaşımın artmasına yardımcı olur.

NEDEN MUTSUZ VE YORGUNUZ? NEDEN MUTSUZ VE YORGUNUZ?

Kemik ve kas dokularını iyileştirerek hasar sırasında iyileşme hızını artırır.Kalsiyum bakımından yüksek bir miktara sahip olduğundan ideal bir besindir.

Balkabağın içerdiği enzimler, antioksidan değeri yüksek olan A ve C vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Bu vitaminlerin her ikisi de hem cilt kalitesini arttırmak ve iyileştirmek hem de ince çizgi ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltmak için son derece önemlidir.

Editör: ADEM AYDIN