KAŞ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS DEVAM TOPLANTISI YAPILDI KAŞ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS DEVAM TOPLANTISI YAPILDI

    Antalya'nın Kaş ilçesinde 9 günlük tatil ile nüfus yoğunluğu artınca, çöp sorunu ortaya çıktı. Konteynerler, kısa sürede dolunca çevresinde çöp torbaları birikti.

Kurban Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatili geçirmek için turistik Kaş İlçesine gelen tatilciler, turistik bölgede nüfus yoğunluğuna neden oldu. Sahile ve konaklama yerlerine araçları ile gitmek isteyen tatilciler, cadde ve sokaklarda uzun süre beklemek zorunda kaldı. Nüfus yoğunluğu nedeniyle turizm merkezinde çöp sorunu da yaşandı. Konteynerler, kısa sürede dolunca çevresinde çöp poşetleri birikti. Bazı tatilcilerin ise orman ve yol kenarlarına çöp bıraktıkları gözlendi.

Turistik Kaş İlçesinde turizm işletmecileri ve vatandaşlar yaptıkları açıklamada "Bayram tatili dolayısıyla Kaş İlçe ve mahallelerinde yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor. Kaş İlçe merkezinde nüfusun ve araç sayısının artması nedeniyle cadde ve sokaklar tıkandı. Tatilcilerinde çöplerini çöp kutularına ve çöp konteynerleri yerine cadde, sokak, meydanlara ve yerlere atmaları biriken çöpleri Belediye görevlileri toplamakta zorlandı" diye konuştular.

Editör: ADEM AYDIN