BODRUMDA BİSİKLETÇİLERİN BÜYÜK BULUŞMASI

   Bodrum'da 3. Uluslararası Bodrum Halikarnas Granfondo Yol Bisiklet Yarışı yapıldı

   Bodrum'da geleneksel hale getirilen Uluslararası Bodrum Halikarnas Granfondo Yol Bisiklet Yarışı üçüncü kez gerçekleştirildi. Uluslararası Bodrum Halikarnas Granfondo Yol Bisiklet Yarışına, 15 ülkeden yaklaşık 750 sporcu katıldı.

   Sporcuların 65 kilometrelik kısa parkur ve 95  kilometrede uzun parkurda mücadele ettiği yarışın startı ilçe  merkezinde verildi. Yarışçılar ilçe merkezinden çıktıktan sonra, Bodrum'un kırsal  bölgelerinde doğayla iç içe yerlerden geçti. Heyecanlı ve eğlenceli olmasının yanı sıra özellikle tırmanışlarda zaman zaman sporcuları zorlayıcı  parkur  beğeni topladı. Muğla Karya Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen yarışların Bodrum Antik Tiyatro bölgesinde sona ermesinin ardından katılımcılar,  Bodrum Belediye Meydanı'ndaki ödül törenine geçti.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın Spor Turizmi hareketi kapsamında Muğla Valiliği’nin destekleri ile  gerçekleştirilen yarışları, Muğla Büyükşehir Belediyesi  Bodrum Belediyesi Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Final Akademi Okulları ile farklı kurum ve kuruluşlar destekledi. Daha sonra Bodrum Yat Limanında gerçekleştirilen Ödül Törenine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Spor Hizmetleri Müdürü Nihat Ekinciler Muğla Final Akademi Kurucu Müdürü Ali Çoşkun ve diğer yetkililer katıldı.

   Organizasyonun 3.sünü gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert; yollar sadece motorlu araçların değil. Yollar aynı zamanda bisikletlilerin. Bu bakımdan bu tür organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Paris’te Belçika da İtalya da çok önemli organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Bodrum trafik açısından zor olsa da Bisiklet kültürünün oluşması yaygınlaşması açısından yolumuzdan dönmeyeceğiz. 15 ülkeden bisiklet tutkunlarını ülke genelinden de yüzlerce sporcuyu başarı ile ağırladık. Bisikletin ve bisikletin önemine inanmış Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya ve destekleri nedeni ile Muğla Büyükşehir Belediyemiz Kültür dairesi başkanlığımıza Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve Bodrum Final Akademi okullarına şükranlarımızı sunuyorum. “ dedi.

ANTALYASPOR - İSTANBULSPOR: 2-2 ANTALYASPOR - İSTANBULSPOR: 2-2

IMG_3232

Editör: ADEM AYDIN