Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kentin coğrafi işaretli ürünü olan Bodrum mandalinası belediye tarafından üreticilerden kilosu 8 liradan alındı. 34 tonun üzerinde mandalina bir zincir marketlere zincirinin şubelerine gönderilmeye başlandı.

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ, “DAHA GÜVENLİ BİR KEPEZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ” KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ, “DAHA GÜVENLİ BİR KEPEZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve S.S. Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kesim sıralamasına alınmış üreticilerden mandalina almaya devam ediliyor. Bodrum’da faaliyete geçirilen mandalina seferberliğinde şu ana kadar 23 farklı üreticiden, ocak ayından bu yana 41 farklı kesim programında, toplam 34 bin 751 kilogram coğrafi işaretli Bodrum mandalinası alındı. Türkiye’de şubeleri bulunan zincir markete 9 farklı günde sevkiyat gerçekleştirildi.  Üreticinin bahçesinden kendi hasadını kendi yaptığı mandalinaların kilogramı 8 liradan, 278 bin 8 liralık mandalina alımı yapıldı. Bodrum Belediyesi tarafından mandalina üreticisinden alım sürerken tüccarların da mandalina alımı yapmak istemesi, mandalina üreticisinin pazarlık payını artırdı. Geçtiğimiz yıllarda mandalina üreticisini üzen, zorda kalarak bahçe pazarlığı ile ürün satması da engellenmiş oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bodrum mandalina üreticilerimize destek olmak, bahçelerimizi korumak ve kendine has aromasıyla bilinen mandalinamızı zincir market aracılığıyla yaygınlaştırmak için başlattığımız girişimler bu yılda devam ediyor. Bodrum mandalinanın katma değerini arttırmak için hem yeşil hem de olgun halindeyken üreticilerimizle birlikte hareket ediyor ve bizlere emanet bırakılan bu eşsiz ürünümüze sahip çıkıyoruz" dedi.

Editör: ADEM AYDIN