INDEX GÜÇLÜ İLK ÇEYREK SONUÇLARIYLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

EN KATMA DEĞERLİ ÜRETİM YAPAN ÜRETİCİ BİLE ZARAR EDER DURUMDA EN KATMA DEĞERLİ ÜRETİM YAPAN ÜRETİCİ BİLE ZARAR EDER DURUMDA

   Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri dağıtım şirketi Index, 2023 yılının birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. 200'den fazla dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapan Index Grup şirketlerinden Index, 2023'ün ilk çeyreğindeki konsolide mali sonuçlarına göre net kârını yüzde 26 artırarak 103 milyon TL'den 130 milyon TL'ye, yüzde 62 artan cirosunu ise 5,2 milyar TL'den 8,4 milyar TL'ye çıkardı.

 Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu Index Grup'un halka açık şirketlerinden Index, 2023 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği konsolide mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket, cirosunu 2022'nin ilk çeyrek konsolide sonuçlarına göre yüzde 62 oranında yükseltirken, net kârını ise yüzde 26 oranında artırdı.

    Haziran 2004'te halka arzı gerçekleşen Index'in 2023 ilk çeyrek konsolide mali sonuçları şu şekilde:

2023 ilk çeyrek sonuçlarına göre konsolide net satış gelirleri: 8,4 milyar TL

Konsolide brüt kârı: 410 milyon TL

Konsolide net kârı: 130 milyon TL

   Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Index Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, pandemiyle birlikte ivme kazanan dijitalleşmenin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Erol Bilecik sözlerine şöyle devam etti: “Distribütörlüğünü yaptığımız bilişim sektörü ürünlerinin bugün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pandemiyle birlikte istekten öte ihtiyaca dönüştüğünü görüyoruz. Özellikle son iki yıldır gerek bireysel gerek kurumsal müşterilerin teknolojiye olan ilgisi ve talebi giderek daha da artıyor. Geleceğe büyük bir hızla yaklaşırken finans, sağlık, sürdürülebilirlik ve daha pek çok alanda yeni teknolojilere uyum sağlayan şirketlerin ayakta kalacağını, benzer şekilde kriz dönemlerinde de teknolojiye yatırım yapan, dijital dönüşümde yol kat etmiş firmaların krizlerden daha güçlü çıkacağını biliyoruz. İşte böyle muazzam bir hızla dijitalleşen dünyada bireylerin dünyayla bağlantıda kalmaya devam etmeleri, şirketlerin ise rekabette öne geçmeleri her şeyden çok dijital bağışıklık sistemlerini güçlendirmelerine bağlı. Dijital bağışıklık sistemini güçlendirmenin tek yolu ise teknoloji yatırımlarına hız kesmeden devam etmekten geçiyor. Bugün eğitimi, uzaktan çalışmayı, birçok kamu hizmetini e-devlet üzerinden online alabilmeyi konuşuyorsak, bunlar tamamen bilişim sektörünün ürünleri sayesinde mümkün olabiliyor. Bu açıdan dönem dönem küresel ticarette koşulların zorlaşması veya tedarik sıkıntısı gibi konular sektörümüzü etkilese de teknoloji ürünlerine olan talebin hem bireysel hem kurumsal pazarda artarak devam edeceğine inanıyoruz. Bütün bu gelişmeler neticesinde Türkiye bilişim teknolojileri sektöründe tam 23 yıldır açık ara lider olan ve 2023 yılının ilk çeyreğini de çok güçlü bir şekilde kapatan Index'in yılın ilerleyen günlerinde de güçlü, karlı ve verimli bir şekilde büyümeye devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.”

Editör: ADEM AYDIN