İHRACATÇILAR TALEPLERİNİ YENİ HÜKÜMETE SUNDU

   Yıllık 254 milyar dolarlık ihracat performansıyla türk ekonomisinin can damarlarından biri olan ihracatın başkanları, yeni hükümete sektör taleplerini sundu.

ASGARİ ÜCRETTE İLK TOPLANTI SONA ERDİ ASGARİ ÜCRETTE İLK TOPLANTI SONA ERDİ

Yeni kabineye başarı dileklerini sunan temsilciler, hükümetten üretimin ve ihracatın devam etmesi için rekabetçi kur, finansmana erişim, dünya fiyatlarında enerji fiyatları ve seyahatlerinde vize engeli olmaması taleplerini dillendirdiler. “Döviz üzerindeki baskı kaldırılmalı” tespitinde bulunan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk ekonomisinin içinde bulunduğu darboğazdan çıkması, yıllık 130 milyar doları aşan dış ticaret açığını düşürülmesi için yabancı yatırımın artması gerektiğini, uluslararası piyasaların yakından tanıdığı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çalışma alanında özgür bırakılması çağrısında bulundu.

ÇALIŞMA ALANINDA ÖZERKLİK

   Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olabilecekken potansiyelini yeterince kullanamadığını aktaran Eskinazi, “Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek uluslararası sermaye tarafından yakından bilinen ve kredibilitesi olan bir isim. Görevi devralırken, dile getirdiği; “Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır” sözü Türk ekonomisinin mevcut durumunu çok net ortaya koyuyor. Bakan Şimşek'in bu mesajı hem Türkiye'ye hem de uluslararası sermaye çevrelerine verdiğine inanıyorum. Her iki tarafında bu mesajı doğru okuması Türkiye'nin ekonomik krizden çıkmasını hızlandıracaktır” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın tecrübeli ve dış ticareti iyi bilen bir isim olduğunu ifade eden Eskinazi, “Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın hedef pazarlarda yeni organizasyonlarla ihracatta yeni rekorlar kıracağımıza tüm kalbimizle inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: ADEM AYDIN