Sanatın birçok farklı dalıyla ilgilenen Melis Kotevoğlu, el becerisini de farklı ölçeklerde yapılan, farklı işlevler için ellerde olan, masalarda yerini alan bardakların tasarımı başlığında yetkinliği ile ortaya koyuyor.

KIZININ MEZUNİYETİ SONRASI KALP KRİZİ GEÇİRİP, ÖLDÜ KIZININ MEZUNİYETİ SONRASI KALP KRİZİ GEÇİRİP, ÖLDÜ

  Üniversite eğitimini iletişim fakültesinde tamamlayan Melis Kotevoğlu için yıllar içinde ulaşılan noktada öncelik; el emeği ürünler yapmak, bu yeteneği farklı ebatları ile farklı işlevler ve farklı ihtiyaçlar için kullanılan bardakların tasarımları ile ortaya koymak.

“El emeği” başlığı altında farklı bir konsepte imza atan Melis Kotevoğlu, yeteneği ve emeğiyle her ölçü ve şekildeki bardağı renklerle buluşturarak, içine konulandan çok daha farklı bir keyfi yaşama fırsatını da sunuyor. “Benim eserim; kendi ellerimle yaptığım ve renklendirip şekillendirdiğim bardaklar” diyen Melis Kotevoğlu, “Kimi zaman kendi istediğim bir şeyleri çiziyorum, kimi zamansa kişiye özel tasarım için benimle bağlantıya geçen kişilerin taleplerini, onların isteklerini bardağa işliyorum” açıklamasını yapıyor. Melis Kotevoğlu, bu nedenle her bir bardağın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunun, ayrı bir hikayeyi ortaya koyduğunun da altını çiziyor.

1684417589_Ananasl___s__arap_kadehi

www.melisseatelier.com internet sitesinden, ayrıca WhatsApp ve Instagram hesaplarından siparişleri kabul eden Kotevoğlu’nun belirttiği gibi, her bir bardakta ayrı bir dokunuş, çok farklı bir emek, her birinde kendine has düşünüş ve özen var. “Kimi zaman farklı bir renk, kimi zaman çok farklı bir çizim benim için her bir bardak tasarımını benzersiz bir deneyim haline getiriyor” diyen Melis Kotevoğlu, şu vurguyu yapıyor: “Zaten bu bakış açım, ürünlerimin sadece kendim için değil, sizler için de “size özel” bir anlam taşımasını sağlıyor. El çizimlerim, hem beni hem de sizleri yansıtıyor, nihayetinde hepimizin içindekileri, beklentilerimizi ortaya koyuyor.”

Editör: ADEM AYDIN