Patlayan bir cilt için iltihapları önleyen şifalı otları içeren bir beslenme kilit bir rol oynarken, bu bitkileri aynı zamanda sorunlu bölgelere uygulamak da harikalar yaratabiliyor.

   PAPATYA

   Ciltteki yaşlanmaya karşı güçlü bir içeriğe sahiptir. İçerisinde bulunan azulen maddesi ciltteki morartı, şişlikler ve derideki ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar.

indir

   ALOE VERA

   Deri problemlerinde tedavi yöntemi olarak kullanılan bir bitkidir. Yapraklarında bulunan jel formatındaki öz vitaminler, folik asit bakımından çok zengindir. Demir, magnezyum, kalsiyum gibi pek çok minerali de içeren bu öz; cildi nemlendirerek, vitamin ve mineral desteği sunar. Cildi yenileyen ve hücreleri onaran aloe vera bitkisi, göz çevresinin yorgunluğunu azaltarak, gözaltı torbalarının görüntüsünü de düzeltir.

23 Effective Home Remedies To Treat Skin Tightening

   ADAÇAYI

   Hücrelerin yenilenmesini sağladığı gibi cildin elastikiyetini de artırır. Cilt bakımı yaptığınız takdirde sivilcelerinizden kurtulmak da çok daha kolay olacaktır.

   Adaçayı yapraklarını kaynar suyun içinde bir süre beklettikten sonra bu suyu direk cildinize uygulayabilirsiniz.

Coho Objet_  Coho Natural Üzerlik & Adaçayı & Palo Santo Tütsü Seti 3 Parça

   ANASON TOHUMU

   Ciltteki ölü deriyi temizleyerek canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazanmaya yardımcı olur.

TÜRKİYE'DE KADINLARIN YÜZDE 60'I DÜZENLİ SAĞLIK KONTROLÜNE GİTMİYOR TÜRKİYE'DE KADINLARIN YÜZDE 60'I DÜZENLİ SAĞLIK KONTROLÜNE GİTMİYOR

   Genel olarak anason kürlerini kaynatarak ya da demleyerek uygulayabilirsiniz. Öte yandan anason tohumu, lekeleri yok ederek cildin beyazlamasını sağlar.

Yıldız anason

   LAVANTA

   Bitkinin kaynatılması ile elde edilen lavanta suyu yüzdeki sivilce ya da sivilce lekelerinin üzerine uygulandığında kısa süre içinde lekelerin kaybolmasını sağlar. İltihap kurutma ve cildi yumuşatma gibi antiseptik özellikleri olan lavanta, ağızdan tüketildiği takdirde kabızlık ve baş ağrısı gibi sorunlara da yol açar.

Lavanta nedir_ Lavantanın sağlığımıza faydaları nelerdir_

   BİBERİYE

   Kan dolaşımını arttırır, şişlikleri yok eder, Cilt rengini iyileştirir ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Güçlü bir bitki olan biberiyenin içinde nörotoksin vardır.

   Epilepsi hastası olanlar için kesinlikle tavsiye edilmez.

Biberiyenin faydaları nelerdir_ Biberiye yağı neye iyi gelir_

Editör: ADEM AYDIN